NBSVV met de hakken over de sloot naar winst op Piershil

Nieuw-Beijerland – NBSVV heeft de noodzakelijke drie punten bij kunnen schrijven in de strijd tegen degradatie door een 2-0 winst op buurman Piershil. Makkelijk ging dat allerminst, hoewel de uitslag uiteindelijk terecht was.

De tegenwoordige bezoekersaantallen verbleken bij het zien van de nostalgische foto’s aan de muren van de Piershilsekantine, waarop het zwart ziet van de mensen bij de confrontatie tussen de rivaliserende buren. Voor huidige maatstaven was het gezellig druk op sportpark De Kreek. Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Piershil. Het had toen ook al 2-0 kunnen staan, maar William Benard had met een kopbal tegen de paal in de tweede minuut en een schot rakelings over de kruising na een kwartier het geluk niet aan zijn zijde. Na 20 minuten pas de eerste dreiging van Piershil met een bal voorlangs en een schot ruim over het doel van Kevin Vermaat van NBSVV. Daarna was het opnieuw William Benard die tweemaal een doelpunt op de schoen had. De eerste poging ging net naast en bij de tweede was een touché van een buik van een verdediger net voldoende om de bal naast te laten gaan. Uiteindelijk kwam de verdiende 1-0 er toch, al was daar enig fortuin voor nodig. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van laatste man Stefan van Alphen, die de bal voldoende kon raken om die met een fraai boogje in het doel te laten verdwijnen: 1-0 op slag van rust.

Na rust had NBSVV binnen twee minuten de voorsprong kunnen verdubbelen. Eerst schoot Guus Smulders bij zijn eerste balcontact rakelings naast en daarna was een kopbal van Thijs Moree net niet binnen de palen. Na een kwartier een vloeiende aanval van NBSVV, waarbij de bal via Patrick Ridderhof en Martijn van Zuuren bij William Benard kwam, die zijn schot in de hoek dit keer met de vingertoppen tot corner zag worden verwerkt door Piershil-keeper Richard Huisman. Je hebt van die dagen dat de bal er niet in mag. Ook in de tweede helft duurde het 20 minuten voordat Piershil in de buurt kwam van het doel van NBSVV. Nadat vervolgens Martijn van Zuuren voor NBSVV opnieuw een kans had gemist (kopbal naast), ging het er nog om spannen. Het niveau zakte de laatste 20 minuten steeds verder weg en Piershil ging alles of niets spelen. Twee doelpogingen in blessuretijd onderstreepten dat. Maar het slotakkoord kwam er door een foutje van de verdediging van Piershil. De bal werd in de voeten gelegd van de Nieuw-Beijerlandse invaller Harmen Schipper, die vrij voor de keeper stond. De Piershilse goalie Richard Huisman kon alleen maar toekijken hoe Schipper de 2-0 kon binnen schieten. Zo werd het voor NBSVV, ondanks een overwicht en een serie kansen, toch nog een overwinning met de hakken over de sloot.

Complimenten voor Piershil dat ondanks het vrijwel wekelijkse verlies de competitie sportief uitspeelt. Het was de allerlaatste NBSVV-Piershil. FC Korendijk staat voor de deur, al zal die naam nog even op zich laten wachten. Goudswaard en Piershil hebben de emoties opzij gezet en ingezien dat samengaan realistischer is dan aanmodderen met steeds minder elftallen. Wie volgt?