SSS bewijst zich een slechte dienst door verlies tegen LMO

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen LMO op het programma. Op 26 februari won SSS deze wedstrijd thuis met 1-0.Gezien de stand op de ranglijst, met het oog op een vervangende periodetitel was het voor SSS zaak om voor ieder punt te knokken om zo vanmiddag, rond 16.45 uur zekerheid te kunnen krijgen. SSS is dan nog wel afhankelijk van het resultaat van De Jonge Spartaan dat in en tegen Oud-Beijerland speelt.

Nog voordat het publiek zijn plaats langs de lijn in heeft kunnen nemen kijkt SSS in de 2e minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Een vermeende overtreding op keeper Cas Abbas die hierdoor de bal los liet waardoor de spits van LMO eenvoudig kon intikken, werd door de warrig leidende scheidsrechter weggewuifd.

LMO lijkt snel zaken te willen doen en in de 18e minuut staat het al 2-0. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter Ricardo Minnes voor buitenspel, laat de scheidsrechter hem plompverloren staan en wijst resoluut naar de middenstip. Een flinke domper voor SSS dat met heel andere bedoelingen naar de Smeetslandseweg afreisde, evenals de weer talrijk aanwezige Klaaswaalse supporters.

Uit het verleden is gebleken dat een 2-0 achterstand niet onoverkomelijk is voor SSS maar er zijn betere manieren om een wedstrijd te starten.

SSS krijgt in de 30e minuut een vrije trap op een mooie plaats. Dennis den Haan neemt deze en de bal komt tegen een hand van een LMO speler aan maar ook deze keer is de scheidsrechter niet van plan om deze te bestraffen. SSS komt wel wat beter in de wedstrijd. Probeert met individuele acties het doel te bereiken, maar deze aanvallen worden vakkundig door de LMO verdediging onschadelijk gemaakt. Een mooi genomen vrije trap van weer Dennis den Haan wordt in de 35e minuut door de keeper van LMO katachtig onder de lat vandaan geranseld.

Beide  partijen gaan de rust in met een 2-0 stand.

In de 2e helft een feller SSS en dat levert in de 51e minuut de 2-1 op via een schot van Mark de Bie. SSS druk daarna LMO terug op eigen helft en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Doordat SSS meer ruimte achterin weg moet geven, zijn de betere beste kansen voor LMO maar keeper Cas Abbas voorkomt met een aantal goede reddingen erger voor SSS.

SSS probeert van alles om het doel van LMO te vinden maar speelt vanmiddag een stroeve wedstrijd om het LMO achterin echt lastig te maken.

Echter, op de voor hem karakteristieke wijze lijkt Mark de Bie in de 85e minuut de gelijkmaker te scoren maar om onduidelijke redenen keurt de scheidsrechter dit doelpunt af.

In de tussentijd moest Jaimy Hamerslag tot twee keer toe een flinke tik tegen zijn hoofd incasseren en toen niet lang daarna de bal tegen zijn hoofd werd geschoten was het tijd om even zijn 8 tellen te pakken. Gelukkig kon Jaimy de wedstrijd uit spelen.

Ook een slotoffensief levert geen doelpunten meer op en zo eindigt deze wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Hierdoor moet SSS nog minimaal een week de wachtkamer in om in aanmerking te komen voor een prijs.

Een paar honderd meter verderop speelt Nieuwerkerk met 0-0 gelijk tegen FC IJsselmonde en kroont Nieuwerkerk zicht tot kampioen in de 3e Klasse D.

De strijd om de 2e plaats op de ranglijst gaat voor SSS volgende week verder in de thuiswedstrijd tegen Den Bommel. Bij een zege verzekert SSS zich van wellicht de 2e– maar minimaal de 3e plaats op de ranglijst en een zeer waarschijnlijke een vervangende periodetitel. Door het verlies van De Jonge Spartaan staat SSS 5 punten voor op de ploeg uit Middelharnis met nog 2 wedstrijden te gaan. In de 3e periode gaat Oud-Beijerland aan de leiding, gevolgd door Nieuwerkerk op 2 punten en SSS en De Jonge Spartaan op 4 punten, ook met nog 2 wedstrijden te gaan. Theoretisch kan De Jonge Spartaan de 3e periode nog pakken, maar heeft dat niet meer eigen hand. Volgende week rond 17.00 uur zal er meer duidelijk zijn in deze 3e klasse D.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.