NSVV-preses Arie Kruithof openhartig in boek over leven van een clubvoorzitter

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Journalist, tekstschrijver, eindredacteur Jasper van Everdingen en NSVV voorzitter Arie Kruithof - Foto PR

Hij was nog een rookie toen hij op 11 mei 2007 besloot zijn dorpsclub te gaan besturen. Zich totaal niet bewust van wat hij allemaal op zijn bordje zou krijgen. Na vijftien jaar als preses van NSVV presenteert Arie binnenkort samen met AD-journalist Jasper van Everdingen het boek Dat vertelden ze er niet bij, waarin hij openhartig zijn verhaal doet over het leven van een clubvoorzitter.

Een betrokken clublid en doelverdediger van een vriendenteam besloot vijftien jaar geleden voorzitter te worden van zijn geliefde voetbalclub in Numansdorp. Gedreven door goedbedoelde idealen die andere voorzitters in Nederland bij hun aanstelling ook hebben gehad. En ook net zo onwetend.

Al snel ontdekte Arie dat hij in zijn bestuurlijke rol meer op zich af krijgt dan als keeper van het vijfde. Emotionele supporters, (te) fanatieke ouders en regionale (media-)aandacht. Maar ook een vuurwerkincident, een zaak met de Belastingdienst en een landelijke kunstgrassoap – precies op de dag dat hij op het gemeentehuis tekende voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.

‘Dat vertelden ze er niet bij’ is een kroniek over het leven van een voorzitter van een dorpsvereniging. Die moet besturen in een wereld waarin geld – zelfs in de derde klasse – een steeds grotere rol speelt. Die te maken krijgt met het nieuwe fenomeen bestuurlijke aansprakelijkheid en met leden die in toenemende mate klantgedrag vertonen. Hoe is dat voor hem – op vrijwillige basis – vol te houden?

Columns

Het boek is gebaseerd op de maandelijkse column van Arie waarin hij schreef over alles wat er speelde bij NSVV – en in zijn hoofd. Deze columns zijn door journalist (AD Rotterdams Dagblad) en oud-ploeggenoot Jasper van Everdingen gebundeld en aangevuld met foto’s, verhalen, achtergronden en natuurlijk anekdotes, want als voorzitter maak je ook genoeg grappige dingen mee.

Ongetwijfeld is dit boek een feest der herkenning voor al die andere voorzitters, bestuursleden, vrijwilligers, actieve en rustende leden van al die duizenden andere amateurvoetbalclubs in Nederland.

Presentatie en bestellen

‘Dat vertelden ze er niet bij – Kroniek van een clubvoorzitter’ is vanaf vrijdag 24 juni verkrijgbaar bij NSVV en in de boekwinkel. Een dag later vindt in de kantine van NSVV de presentatie plaats. Het boek (€16,50) is nu al te bestellen via [email protected] en via Jasper van Everdingen (06-29554933). De volledige opbrengst komt ten goede aan de clubkas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren