Nipte overwinning voor Fortuna Be Quick bij Simonshaven

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag zegevierde Fortuna Be Quick voor de tweede maal op rij in het bekertoernooi 2022-2023. Met de hakken over de sloot werd aan de overkant van het Spui Simonshaven nipt met 3-4 verslagen.

Binnen tien minuten leidde de formatie van trainer Jeroen van der Horst met 0-2 dankzij twee doeltreffende acties van Jacco Vink. De gastheren bezorgden de verdedigers van Fortuna Be Quick handenvol werk en het was aan het uitstekende keeperswerk van Bryan Huijzers te danken dat het halverwege nog steeds 0-2 stond.

Na de thee stelde Simonshaven orde op zaken en door toedoen van Mitch Zoetewei en Guus Voulon was in de 57ste minuut de score weer in evenwicht: 2-2. Met nog een kwartier op de klok vergreep Simonshaven-doelman Danny van der Spek zich aan de doorgebroken Thimo Herrewijnen en wees arbiter Biesot naar de stip. Ricardo Hoogwerf verzilverde de kalktrap geroutineerd: 2-3. De thuisclub gaf zich nog niet gewonnen en nadat Thimo Herrewijnen in de 82ste minuut voor 2-4 zorgde, was het nauwelijks een minuut later alweer 3-4 via Mitch Zoetewei. Het piepte en kraakte in de defensie van Fortuna Be Quick, maar de zege werd over de streep getrokken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.