Najaarscampagne herhaalprik van start!

0
610
Foto Pixabay

Vanaf maandag 19 september kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben én iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij de vaccinatielocaties. In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en in Gorinchem is datPiratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ GorinchemU kunt een afspraak maken bij een van de vaccinatielocaties online via planjeprik.nl of door te bellen met: 0800-7070.Prikken zonder afspraak is niet mogelijk.

Mobiele teams

Onze mobiele teams gaan langs bij instellingen die zelf geen medische dienst hebben om de bewoners te vaccineren. Ook bieden zij huisartsen desgewenst ondersteuning bij het vaccineren van niet-mobiele thuiswonenden.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

De herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.

Volgorde vaccinatie vanaf 19 september

Mensen met een hoger risico om ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact worden vanaf 13 september als eerste uitgenodigd. U ontvangt een uitnodigingsbrief voor de herhaalprik.

Wanneer ben ik aan de beurt?

De herhaalprik is voor iedereen vanaf 12 jaar. Net als tijdens de vorige vaccinatiecampagnes wordt voor 60-ers in de media bekendgemaakt welk geboortejaar (en ouder) een afspraak kan maken voor de herhaalprik met de vernieuwde vaccins. Deze groep ontvangt geen brief.
Houd er wel rekening mee dat dit drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting is. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax of uit 1 prik met Janssen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.