Voor de echte diehards! Een stukkie lopen, klimmen en klauteren en het Shantykoor de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Alleen, of als businessteam, zo’n 6000 deelnemers schreven zich in voor de 9de editie van dit unieke Rotterdamse evenement op zondag 2 oktober jongstleden. Er was keuze uit 6 kilometer met 18 obstakels of, voor de echte diehards, 10 kilometer met 26 obstakels. Zo’n parcours is eigenlijk alleen maar geschikt voor de typisch stoere Rotterdamse havenwerkers. Hun kenmerkende standvastigheid, vasthoudendheid en plichtsbetrachting kwam hen dan ook goed van pas. En met de muzikale en vocale ondersteuning van het Shantykoor De Hoeksche Waard ging het lopen, klauteren en klimmen volgens zeggen nog wat makkelijker.

Paula van Wanrooy kreeg de lopers en loopsters jammer genoeg niet makkelijk aan de praat. Ze leken wel een beetje verlegen. Behalve onze plaatselijke diehard-fan Jo Dohmen, die is beslist niet verlegen. Hij overhandigde Paula een boeketje rode rozen. Ze kreeg er een dikke knuffel bij. Als lid van de wijkraad van Heijplaat mocht Jo natuurlijk niet ontbreken op ‘zijn plein’.

Het Shantykoor De Hoeksche Waard was dus eigenlijk een beetje op visite bij hem. De leden van het Shantykoor, onder leiding van Paula van Wanrooy, konden zich natuurlijk ook wel vinden in de eerder genoemde typisch Rotterdamse kenmerken. Dus zorgden ze ervoor om die ochtend stipt op tijd klaar te staan op het Heijplaatse Rondoplein om vanuit de iconische muziektent de lopers en loopsters aan te moedigen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.