Herkennen en erkennen van emoties, vriendschappen aangaan en behouden, pesten en plagen.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op 7 maart 2023 start in Oud-Beijerland De T.O.M. een sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Deze training bestaat uit dertien bijeenkomsten die georganiseerd wordt door MEE Plus.

TOM is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen die moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Vaak hebben deze kinderen geringe interesse in anderen en moeite zich in anderen te verplaatsen.

Deze kinderen hebben problemen op het gebied van de Theorie Of Mind (TOM). De Theorie of Mind is een theorie die verwijst naar de vaardigheid van mensen om zich in te leven in de gevoelens en gedachten van anderen. Door deze vaardigheid kunnen wij gedrag begrijpen, voorspellen en vervolgens ons eigen gedrag daarop afstemmen. Het hebben van deze vaardigheid is een voorwaarde om sociaal gedrag te kunnen begrijpen en te kunnen reageren met eigen sociaal vaardig gedrag. Onderwerpen die o.a. besproken worden zijn herkennen en erkennen van emoties, vriendschappen aangaan en behouden, pesten en plagen. Kinderen met kenmerken van ASS en ADHD hebben veel baat bij het volgen van deze training zodat ze deze vaardigheden zelf verder kunnen ontwikkelen.

 

  • Wanneer: De training bestaat uit 13 bijeenkomsten.De training vindt plaats op dinsdagmiddag vanaf 7 maart 2023
  •  Kosten: Deelname is gratis 
  • Tijd: van 16:00 tot 17:00
  • Locatie:  Gemeentehuis Oud-Beijerland

Voor meer informatie of aanmelden:

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden

via T 0181- 33 35 07  of email  [email protected]  

Na aanmelding volgt een intakegesprek


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren