Zoektocht nieuwe burgemeester: donderdag 23 maart overhandigt de gemeenteraad profielschets aan commissaris van de Koning

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Gemeente Hoeksche Waard is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Donderdag 23 maart vindt een bijzondere vergadering plaats van de gemeenteraad Hoeksche Waard. Tijdens deze vergadering overhandigt de voorzitter van de vertrouwenscommissie, namens de gemeenteraad, de profielschets aan de commissaris van de Koning. Voordat dit gebeurt, komt de vertrouwenscommissie eerst met een verrassing. Kijkt u mee?

De nieuwe burgemeester zal dan de 2e vaste burgemeester worden in de Hoeksche Waard hieronder zie je het lijstje van de burgemeesters in de Hoeksche Waard

AmbtsperiodeNaam burgemeesterPartij of stromingBijzonderheden
1 januari 2019 –
31 maart 2019
Peter van der VeldenPvdA waarnemend, voortijdig afgetreden i.v.m. gezondheid
1 april 2019 –
18 december 2019
Govert VeldhuijzenCDAwaarnemend, voortijdig afgetreden i.v.m. gezondheid in persoonlijke sfeer
23 december 2019 –
30 maart 2020
Jan Pieter LokkerCDAwaarnemend
31 maart 2020 –
10 maart 2022
Bram van HemmenCDAafgetreden
11 maart 2022 –
heden
Charlie AptrootVVDwaarnemend

Vergaderingen bijwonen? Welkom!

Volg de bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 23 maart vanaf de publieke tribune in het gemeentehuis in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). De vergadering begint om 19.30 uur. U kunt de vergadering ook live online volgen via de website van de gemeenteraad.

Wie is de vertrouwenscommissie?

De vertrouwenscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de fracties in de gemeenteraad, meestal de fractievoorzitters. Deze commissie mag alle sollicitatiebrieven inzien die bij de commissaris van de Koning zijn binnengekomen. Naast de selectie van sollicitanten door de commissaris van de Koning, mag de vertrouwenscommissie ook andere kandidaten uitnodigen. Wat in de vertrouwenscommissie gebeurt, is strikt geheim. Dit is om sollicitanten te beschermen.

Wat is een profielschets?

In de profielschets omschrijft de gemeenteraad bepaalde kwaliteiten die hij graag wil terugzien in de persoon van de burgemeester. Daarnaast staat in dit profiel voor welke uitdagingen de gemeente staat en welke rollen en taken de burgemeester hierin kan en heeft te vervullen. Ook kan de nieuwe burgemeester in de profielschets informatie terugvinden over de Hoeksche Waard en wat diegene van het gemeentebestuur mag verwachten. Voor de profielschets hebben wij inwoners, ondernemers en medewerkers gevraagd mee te denken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.