Feestelijke opening Kinderboekenweek Bij mij thuis … wonen kabouters

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – Woensdagmiddag 4 oktober is een middag om niet te missen in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Wethouder Harry van Waveren en kinderburgemeester Elin Quaak openen samen de Kinderboekenweek 2023. Voor alle kinderen valt er iets te beleven of dat nu een bellenblaasfestijn, tekenworkshop is, knutselen, schminken of poppentheater. Alles is gratis toegankelijk. Bovendien hebben de kleinste nieuwe bewoners van het Oude Raadhuis nog een leuke verrassing in petto.

Op woensdagmiddag 4 oktober is het feest in de knusse Bibliotheek het Oude Raadhuis met de kabouters die zich wel thuisvoelen bij het thema  “Bij mij thuis”. Doe mee aan allerlei leuke activiteiten zoals een tekenworkshop van Pinkeltje illustrator Arne van der Ree, koop meteen de nieuwste kinderboeken Bij Arie (Arne van der Ree zal ook signeren). Kom naar het poppentheater van Koos Wiemans die de voorstelling “ Kistje, Kistje, Kistje: op avontuur met Kabouter Spillebeen” speelt. Knutsel een vrolijk kabouterhuisje in het MaakLokaal, wordt geschminkt en luister meteen naar de mooiste verhaaltjes. Er is een leuke kabouter speurtocht uitgezet en in de Waterstal kunnen alle deelnemers iets lekkers knutselen en meteen lekker oppeuzelen. De vlijtige kaboutertjes hebben voor de eerste 100 deelnemers nog een leuke verrassing in petto

Kom je ook op 4 oktober naar de opening? De middag begint om 14:00 en eindigt om 16:30 uur. Alle activiteiten zijn gratis (consumpties uitgezonderd). Het is erg leuk voor kinderen vanaf 3 jaar tot een jaar of 12.

Vanwege het aantal zitplaatsen dient men zich voor het poppentheater en tekenworkshop aan te melden via de website www.bibliotheekhoekschewaard.nl Op de dag zelf kan men zich aanmelden bij de Bibliotheek in Oud-Beijerland.

De Kinderboekenweek wordt op vrijdag 13 oktober huiselijk afgesloten met twee leuke kinderfilmen in het Dorpshart in Mijnsheerenland  Meer informatie is te vinden in de agenda op de website www.bibliotheekhoekschewaard.nl. Op zaterdag 14 oktober geeft het leerlingenorkest van muziekvereniging de Bazuin een concert over het verhaal van Rapunzel (Laningpad 2 in Oud-Beijerland).

Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is “Ravi en de laatste magie” van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Het Kinderboekenweekgeschenk krijgt men bij besteding van €13,50 of meer aan kinderboeken. “Mijn huis is jouw huis” van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek. Het prentenboek is op 4 oktober bij de opening ook verkrijgbaar in de Bibliotheek Oud-Beijerland waar boekhandel Bij Arie die middag een stalletje heeft.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren