Tuinen in de Burgemeester Zahnweg in Goudswaard opgeknapt door bewoners en vrijwilligers

“De saamhorigheid in Goudswaard was ongekend”

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
De opkomst was ongekend hoog aldus Charlene Biesheuvel - Foto HW Wonen

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag 16 maart stond het op veel plekken in Nederland in het teken van NLdoet, ook in de Hoeksche Waard. In Goudswaard werden de tuinen in de Burgemeester Zahnweg die ochtend opgeknapt. De samenwerkende partijen kijken terug op een geslaagde editie: “Het was zo’n succes dat we dit ook in andere dorpen in de Hoeksche Waard willen doen.”


Dorpsvereniging de Coorndijk bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich in verschillende commissies buigt over diverse onderwerpen die Goudswaard raken. Te denken valt aan: wonen, evenementen, een gemeenschapshuis, etc. Een tijdje geleden kwam vanuit de dorpsvereniging de vraag of de tuinen aan de Burgemeester Zahnweg aangepakt kunnen worden. Vanwege het achterstallige onderhoud aan de tuinen, is deze straat een doorn in het oog van de dorpsbewoners. De Dorpsvereniging organiseerde daarom samen met HW Wonen (14 huurwoningen in de straat zijn van de corporatie, red.), een hovenier en een regionale bank een dag die geheel in het teken stond van het opknappen van de tuinen.

Aan de slag
De bewoners (huurders en kopers) gingen zelf voortvarend aan de slag met de tuinen, met ondersteuning vanuit een hovenier en de andere betrokken partijen. HW Wonen zorgde voor tuingereedschap en -benodigdheden die geleend konden worden. Twee hoveniers stonden paraat met raad en daad; naast tips en adviezen geven, voerden zij ook de grotere klussen uit met behulp van professioneel gereedschap. De saamhorigheid in Goudswaard is ongekend, dat laat dit project wel zien. Door gezamenlijk de schouders er onder te zetten is het probleem aangepakt. De samenwerking met de Dorpsvereniging en bewoners heeft er voor gezorgd dat dit project zo succesvol is.” Verteld Dion van Rijn, wijkbeheerder bij HW Wonen.

Afsluiten met een Buurtsoepie
Het was nog even spannend hoe de opkomst zou zijn, dat blijft immers afwachten. Voorafgaand aan de grote dag gingen leden van Dorpsvereniging Coorndijk de deuren langs om bewoners uit te nodigen voor de actie. “Het was een groot succes. Dankzij een  bank uit de regio konden de bewoners ook nog planten uitkiezen om de tuin op te fleuren. De dag werd om 12.00 afgesloten met een kopje soep bij de Polderboom. Verse soep, gemaakt door Marina Groeneweg, namens de Dorpsvereniging.

Over NLdoet
Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote landelijke, vrijwilligersactie. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren