SSS ten onder tegen FC Binnenmaas

SSS dat in de laatste 2 wedstrijden zes punten heeft verdiend maakte de korte reis naar Maasdam met enig vertrouwen in de tas om koploper FC Binnenmaas te bestrijden, die vorige week niet tot scoren kwam en gelijk speelde tegen CKC.

De stevige wind, die in de lengterichting over het velde waaide bepaalde vandaag het spelbeeld. In de eerste helft had FC Binnenmaas de wind in de rug en speelde de partij zich voornamelijk af op de helft van SSS. Dat leverde in de 15eminuut al een kans op voor de ploeg uit Maasdam, maar deze kon de SSS defensie onschadelijk maken. Vijf minuten later werd een aanval van FC Binnenmaas onderschept door Antonie Robalo Monteiro, die dacht de bal weg te kunnenwerken, maar door de harde wind draaide deze terug en leverde uiteindelijk een kopkans op voor de thuisploeg, maar deze ging over het doel van SSS. In de 21e minuut wist FC Binnenmaas toch op 1-0 te komen doordat de geheel vrijstaande Sander de Heus eenvoudig een cornerbal binnen kon koppen. SSS kon aanvallend nog geen potten breken. Wel kwam Feni Bileti nog tot een schot, maar deze schuiver ging net naast. Na een volgende aanval, aangevoerd door Dennis den Haan, die overigens geen goal opleverde moest dezelfde Den Haan geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Geir Sizoo, waardoor Mark de Bie, samen met Nick Rorijs de frontlinie ging bemannen. In de laatste minuut van de eerste helft voorkwam SSS keeper Cas Abbas tot 2 keer toe een haast zekere treffer. De ruststand werd dan ook met 1-0 bereikt.

Na rust kreeg SSS de wind in de rug en leek het erop dat de Klaaswalenaren het de defensie van FC Binnenmaas lastig kon maken. Net toen het SSS publiek voorzichtig begon te denken aan wellicht een goal, viel deze aan de andere kant. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd feilloos door Rick Schouten binnen gewerkt. Een minuut later besliste FC Binnenmaas de wedstrijd doordat Sander de Heus een uitbraak van FC Binnenmaas in twee instanties tot doelpunt wist te promoveren en hierdoor de wedstrijd op slot gooide. SSS probeerdeaanvallend nog iets te forceren. Tim van Zetten verving Marco van Daalen en even later verving Stan de Bruin Jaimy Hamerslag. SSS probeerde met wat speldenprikken eentegentreffer te forceren maar vandaag lukte er heel weinig.

In een niet al te beste wedstrijd pakte FC Binnenmaas de 3 punten en keerde SSS met lege handen terug naar Klaaswaal. SSS blijft door dit resultaat steken op de 6e plaats. FC Binnenmaas zag zowel CKC als Slikkerveer verliezen en lijkt vooralsnog alleen nog door Overmaas te kunnen worden bedreigd.

Er volgen nu twee weken rust. Op 6 april vervolgt SSS de competitie tegen thuis tegen Zwarte Pijl, de ploeg die CKCmet 3-1 versloeg.