Felicitaties voor diamanten echtpaar Nijssen-in ‘t Hout uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Felicitaties voor diamanten echtpaar Nijssen-in ‘t Hout uit Oud-Beijerland - Foto Elizabeth Heijblom

Op 31 maart waren meneer H.J. Nijssen (84) en mevrouw M. Nijssen-in ‘t Hout (84) 60 jaar getrouwd. Wethouder Harry van Waveren feliciteerde ze vanmiddag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Ria is in 1940 geboren in Hoek van Holland en met het gezin gevlucht naar Rotterdam. Ze kwamen terecht in Vreewijk/de Vaan. Hugo is in datzelfde jaar geboren in Rotterdam. Hij woonde in de Boelstraat achter de Pleinweg. Nadat ze getrouwd waren, gingen ze in Vreewijk in Rotterdam-Zuid wonen. De laatste ruim 20 jaar woonden ze in de Boogjes (zijstraat van de Groenezoom) vlak achter restaurant Het Witte Paard. Voor sommigen wel bekend uit de tv-serie ‘Toen was geluk nog heel gewoon’. Het echtpaar woont nu al een jaar of 12 met heel veel plezier in Oud-Beijerland. Zij voelen zich hier echt thuis. Ze zijn hier komen wonen omdat hun dochter al een hele tijd in Oud-Beijerland woonde.

 

Slot van de Laurenskerk gerepareerd

Ze hebben elkaar leren kennen op het werk, bij de scheepvaartonderneming Rotterdamsche Lloyd. Meneer werd later slotenmaker bij gemeente Rotterdam. Hij heeft zelfs het slot van de Laurenskerk wel eens gerepareerd. Na het huwelijk bleef mevrouw thuis om voor het huishouden en hun dochter te zorgen.

Het echtpaar is heel erg trots op hun dochter en kleindochter (Loïs Schipper) van bijna 23 jaar. Zij heeft vorig jaar haar bachelor criminologie op de Erasmus Universiteit gehaald en is nu bezig met haar master.

Hugo’s hobby’s waren (is) vooral voetballen en voetbal kijken. Na een aantal cursussen is hij trainer geworden. Ria’s hobby was kleding maken. Ook zat ze in een vrouwenclub in buurthuis de Brink. (Domokimo). Deze grote groep jonge moeders steunde elkaar in het moederschap en deden samen leuke dingen.

Samen lachen

Humor speelt een belangrijke rol in hun leven. Ze lachen met zijn tweeën nog wat af, ook al hebben ze door hun leeftijd wat gebreken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.