Zwartewaal een maatje te groot voor Zinkwegse Boys

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zinkwegse Boys heeft geen antwoord op het fysiek sterkere Zwartewaal.

Zwartewaal begon fel aan de wedstrijd, hetgeen In de 3e al minuut leidde tot een doelpunt: 1-0 voor Zwartewaal. Dit kon gebeuren door te zwak verdedigen van Zinkwegse Boys en een goed doorzetten van de Zwartewaal-aanvallers. De thuisploeg hield daarna het initiatief. Zo moest moest keeper Arne de Jong in de 7e minuut nog gestrekt op een kopbal vanaf dichtbij. Niet veel later miste Kevin Brasser aan de andere kant een dot van een kans op de gelijkmaker. In de 12e minuut werd het echter toch 2-0 door de snelle rechtsbuiten van de thuisploeg, die zijn goede actie keurig afrondde met een spijkerhard schot in het dak van het Zinkwegse Boys doel. In de 21e minuut deed Zinkwegse Boys wat terug: een prima voorzet van de op rechts doorgebroken snelle Thomas van Gilst bereikte de attent meegesnelde Timo van Bennekom, die feilloos binnenschoot. Zo was het bij rust 2-1 voor Zwartewaal. In de 2e helft probeerde Zinkwegse Boys met combinatievoetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Zwartewaal bleef fysiek sterk. Zo kwam Zinkwegse Boys aanvankelijk niet verder dan wat krachteloze afstandsschoten. In de 65e minuut was het weer het opportunisme, dat lonend was voor Zwartewaal. Uit een scrimmage voor het doel scoorde de thuisploeg 3-1. Zinkwegse Boys probeerde nog wat terug te doen, maar de eindpass miste telkens overtuiging, zodat echte kansen uitbleven. Zo kon Zwartewaal rustig op de counter spelen. Toch kwamen de bezoekers nog op 3-2 door een doelpunt van Marnix de Koning, maar meer zat er voor de Zinkwegse Boys niet in. Aan de andere kant kreeg Zwartewaal vlak voor tijd zelfs nog een dot van een kans, maar de inzet ging net voor het doel van Arne de Jong langs.Verder kon Zinkwegse Boys niet meer creëren, zodat de punten in Zwartewaal bleven.

Conclusie: Zinkwegse Boys miste overtuiging tegen het fysiek sterke Zwartewaal. 3-2 was gewoon de juiste uitslag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren