Zinkwegse Boys blijft koploper in de 4e klasse F

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Zinkwegse Boys viert de bevrijdende 3-1 - Foto PR

In de 4e klasse F (west 2) blijft het spannend tot de laatste wedstrijd. Voor aanvang van de zaterdag jl. gespeelde wedstrijden stond Zinkwegse Boys met een iets beter doelsaldo (2 goals slechts!) bovenaan met s Gravendeel er dus vlak achter. Geen van beide ploegen kon zich een misstap veroorloven.

Gezien het belang van de wedstrijd was het niet verwonderlijk, dat het begin bij de thuisploeg wat nerveus was. Toch was de eerste kans voor Zinkwegse Boys, maar de inzet van Rens Burgwal miste kracht en ging net vóór het doel van Botlek SC langs. Toch is het in de 7e minuut, dat Botlek SC op voorsprong kwam. Een snijdend scherpe aanval doorkliefde de defensie van Zinkwegse Boys. In de 13e minuut werd het alweer gelijk. Simon van Rheeden passeerde zijn man op links en trok scherp voor, waar Timo van Bennekom knap afrondde: 1-1. In de 19e minuut moest de paal redding brengen voor Botlek SC. Een scherpe voorzet van Rens Burgwal werd door Justin de Lange snoeihard op het houtwerk geknald. Zinkwegse Boys nam daarna meer het initiatief. Toch moest keeper Arne de Jong van Zinkwegse Boys in de 27e minuut nog een keer gestrekt op een afstandschot van de bezoekers, maar hij verwerkte het schot uitstekend. Vervolgens kwam er een fase, waarin beide ploegen erg voorzichtig voetbalden, bang voor de uitval van de opponent. Zo werd de ruststand 1-1.

 

In de 2e helft ging Zinkwegse Boys van start met een aangepaste tactiek. Aan weerszijden werd vaak werd de lange bal op de snelle buitenspelers geprobeerd, zonder dat daar veel gevaar uit kwam. In de 53e minuut ging een inzet van de thuisclub nog net via de doelman van Botlek SC nog over het doel. Uit een corner kopte Niels Nederlof daarop net naast het doel. Zinkwegse Boys ging nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Aan de andere kant probeerden de bezoekers nog wat met een afstandsschot, maar daarmee werd keeper Arne de Jong niet verrast. In de 64e minuut was het wel bijna raak: een scherpe voorzet van de linkerzijde werd maar net over het Zinkwegse Boys doel gewerkt. En in de 68e minuut moest Arne de Jong ingrijpen op een inzet van dichtbij. Daarop bracht trainer Peter van Dam 2 wissels in het veld: Marnix de Koning en Thomas van Gils. In de 74e minuut kwam Zinkwegse Boys op voorsprong: via een voet van een verdediger vloog de bal uit een schot van Thomas van Gilst over de doelman van Botlek SC.: 2-1 Toch wenste Botlek zich nog gewonnen te geven. Een poging tot een omhaal miste richting, maar was een duidelijke waarschuwing aan het adres van Zinkwegse Boys. Laatstgenoemde ploeg trachtte nog wat terug te doen door lange ballen richting de snelle Rens Burgwal en Thomas van Gilst. Zo bleef het spannend. Tot in de 87e minuut, toen aandringen van Niels Nederlof leidde tot de 3-1. Daarna probeerde Botlek SC nog wat terug te doen, maar tevergeefs. Eindstand van deze  uitstekend door scheidsrechter dhr. Ifrandi geleide wedstrijd, was derhalve 3-1. Conclusie: Zinkwegse Boys had het niet makkelijk tegen Botlek SC, maar overwint uiteindelijk door tomeloze inzet van het collectief. En dat is de verdienste van trainer Peter van Dam en zijn assistenten Henk Reedijk en Mike Fiere!

 Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren