Nieuw speeltoestel onthuld bij Speeltuinvereniging Jeugdland in Nieuw-Beijerland.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Elizabeth Heijblom
Vanmiddag onthulden wethouder Rene Peters (Jeugd en Jeugdzorg) en Kinderburgemeester Hoeksche Waard Babette Siebrecht  samen een nieuw inclusief speeltoestel bij Speeltuinvereniging Jeugdland in Nieuw-Beijerland.

De kinderen konden het nieuwe toestel vanmiddag uitproberen, meedoen met leuke activiteiten (schminken, knutselen, water cocktails maken, een circusspeelplaats) en ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden. Spelen is niet alleen leuk, maar ook gezond én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Teveel kinderen (met of zonder beperking) spelen elke dag alleen.
Samen spelen is een belangrijke manier om kinderen elkaar te laten ontmoeten en te leren kennen. Daarnaast is een inclusieve speeltuin niet alleen belangrijk voor kinderen met een beperking, maar ook voor (groot)ouders met een beperking die met hun kinderen naar een speeltuin willen.
Dit prachtige toestel is gefinancierd uit het Lokaal Sportakkoord, een samenwerking tussen Hoeksche Waard Actief, Welzijn Hoeksche Waard, Sportraad Hoeksche Waard en de gemeente Hoeksche Waard.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren