Eerste stenen verdwijnen uit winkelstraat Numansdorp!

0
279

IMG_9041Zonder toeters en bellen, maar onder toeziend oog van een paar bewoners en de aannemer markeerde wethouder Hans Flieringa de start van de herinrichting van het centrum in Numansdorp. Hij stapte achter het stuur van de shovel en schepte een vracht stenen uit het Flohilplein. De komende maanden vindt hier de vernieuwing plaats van het winkelgebied.

Werkzaamheden | Vandaag startte aannemer Van den Berg uit Westmaas met de werkzaamheden in de winkelstraat. Het materieel werd aangevoerd en de eerste stenen zijn uit het Flohilplein gereden. De werkzaamheden vinden de komende maanden volgens een strak schema plaats, waarbij ook de verkeerssituatie in de omliggende straten meegenomen wordt.

Bereikbaarheid | De winkels in het centrum blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De aannemer voert de werkzaamheden in fasen uit waardoor slechts een klein deel van de winkels beperkt bereikbaar is. Via bebording en kunststof loop- en rijplaten wordt een veilige looproute naar de winkels gewaarborgd. Naast de parkeerplaatsen voor de winkels kunnen bezoekers ook terecht op de bestaande parkeerplaatsen aan de Torenstraat en op de Zomp.

Een nieuw gezicht | De gemeenteraad besloot in mei 2013 om het winkelgebied in Numansdorp een nieuw gezicht te geven. Samen met bewoners en (horeca)ondernemers stelde de gemeente een inrichtingsplan op. Vanaf vandaag start de uitvoering tot 15 oktober 2014. De werkzaamheden liggen op woensdag 11 juni stil voor de Buitensluisse paardenmarkt. Wethouder Hans Flieringa: “Het was leuk om op een shovel een klein steentje af te breken. Ik verheug me echter veel meer op de feestelijke opening dit najaar van de nieuwe winkelstraat en het omliggende gebied. Een winkelstraat met een allure die bij Numansdorp past, daar ga ik voor!”

Contact | Iedere maandag van 9.30 tot 10.30 uur houdt de aannemer een inloopspreekuur op de locatie van de oude gemeentewerf, Vlielanderstraat 10a. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.cromstrijen.nl. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief via [email protected] of volg ons op twitter @gemcromstrijen #herinrichtingcentrumNumansdorp.

Kassabonnenactie winkeliers | De winkeliers uit Numansdorp organiseren tijdens de herinrichting een kassabonnenactie. U kunt hier aan deelnemen door voor € 100,00 aan kassabonnen van winkels uit Numansdorp in een envelop te stoppen voorzien van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. De envelop kunt u in leveren bij dierenwinkel Animo, schoen-, sleutelservice en lederwaren Bas van der Ree en De Lange Optiek. Elke maand vindt er een verloting plaats van € 350,00 aan waardebonnen. Meer informatie vindt u in de deelnemende winkels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.