IJs in september om vernieuwde speelplaatsen te vieren!

0
338

img_5738CROMSTRIJEN – De kinderen moesten even geduld hebben, maar nu zijn zeven speelplekken in Numansdorp en één speelplek in Klaaswaal voorzien van gloednieuwe speeltoestellen. “Alle speelplekken zijn vernieuwd of opgeknapt”, aldus wethouder Pieter Paans. Mede dankzij de inbreng van kinderen en hun ouders beschikken we over speelplekken die voldoen aan alle eisen van de wet en aan de wensen van de inwoners!” Om dit te vieren, deelde de wethouder woensdagmiddag op de speelplaats aan de Schoolweg in Numansdorp aan de aanwezige kinderen een lekker ijsje uit!

Een woord van dank was er ook voor de enthousiaste groep vrijwilligers die sinds maandag de handen uit de mouwen staken bij het opknappen van de speelplaats aan de Schoolweg. Zij gaven tijdens de bewonersavond van eind mei aan ook een steentje bij te willen dragen. Dankzij hun inzet zijn de speeltoestellen, die in het verleden door bewoners geplaatst zijn, weer voorzien van mooie frisse kleuren.

In 2013 startte de gemeente met de inhaalslag om de speelplekken in Klaaswaal en Numansdorp op te knappen. Financieel was het niet mogelijk om alle speelplekken onder handen te nemen. Daarom besloot het college de plekken waar kinderen het meest spelen als eerste op te knappen.

Na een succesvolle bewonersavond eind mei konden de laatste wensen van bewoners mee in het definitieve plan. Afgelopen maanden werkte leverancier Speelwacht hard om alles te plaatsen. Ouders en vooral kinderen zijn erg blij met de nieuwe speeltoestellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.