Nieuwe samenstelling Rekenkamercommissie Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Onder het toeziend oog van burgemeester Luteijn en het andere herbenoemde lid van de RKC, Monique van Amelsvoort, tekent de nieuwe voorzitter, Peter Bakhuizen, het document waarmee zijn officiële benoeming een feit is.
Onder het toeziend oog van burgemeester Luteijn en het andere herbenoemde lid van de RKC, Monique van Amelsvoort, tekent de nieuwe voorzitter, Peter Bakhuizen, het document waarmee zijn officiële benoeming een feit is.
Onder het toeziend oog van burgemeester Luteijn en het andere herbenoemde lid van de RKC, Monique van Amelsvoort, tekent de nieuwe voorzitter, Peter Bakhuizen, het document waarmee zijn officiële benoeming een feit is.

RegioOp maandag 26 mei 2014 nam burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Cromstrijen bij de nieuwe externe leden van de Rekenkamercommissie Hoeksche Waard de eed of belofte af. De heer drs. P. (Peter) Bakhuizen RA vervult per 1 juni 2014 de functie van extern voorzitter van de rekenkamercommissie Hoeksche Waard. Hij volgt daarmee de heer D.S.C. (Dave) Ensberg- Kleijkers MSc op. Mevrouw drs. M.I. van Amelsvoort MCP CPC wordt per 1 juni 2014 herbenoemd als extern lid van de rekenkamercommissie Hoeksche Waard. De benoeming is voor de periode van vier jaar.

De rekenkamercommissie is een ‘gemengde commissie’ en bestaat uit zowel externe leden als uit gemeenteraadsleden van de vijf gemeenten. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen zijn de interne leden:

  • De heer drs. A.C. Gravendeel Intern lid namens gemeente Binnenmaas
  • De heer J.M. Oostveen Intern lid namens gemeente Cromstrijen
  • De heer drs. J. Stelpstra Intern lid namens gemeente Korendijk
  • De heer dr. P. Meijer Intern lid namens gemeente Oud-Beijerland
  • De heer L.A. Overwater Intern lid namens gemeente Strijen

Wat doet een rekenkamercommissie?
Sinds 1 januari 2006 is iedere gemeente in Nederland verplicht om een rekenkamer in te stellen. In de Hoeksche Waard besloten de vijf gemeenten, toen nog zes, hun krachten te bundelen. Zo ontstond op 1 januari 2006 een gezamenlijke regionale rekenkamercommissie.

De rekenkamercommissie onderzoekt of het gemeentelijk beleid doelmatig, doeltreffend en rechtmatig is. De nadruk ligt niet zozeer op een controle van de financiën, daarvoor kan de gemeenteraad een beroep doen op een accountant, maar eerder op de resultaten van het gevoerde beleid. Via onderzoek kijkt de commissie of de gemeente haar beleid invult en uitvoert volgens de bestaande wet- en regelgeving, of zij met de uitgevoerde activiteiten ook het beoogde doel bereikt en of zij hierbij zo goed mogelijk tijd, geld en kennis inzet.

Meer informatie vindt u op de internetsite www.rchw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren