Expositie Arie Pieters in ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Rode wouw, kleurpotlood-illustratie. (Foto: Arie Pieters.)‘s-Gravendeel – De komende maanden is in de hal en de wandelgangen van het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ’t Weegje een expositie te zien van werk van Arie Pieters. Een ’thuiswedstrijd’, want Arie Pieters is al sinds 1992 lid van de kunstcommissie van, eerst verzorgingshuis Immanuël, en sinds 2007 Dienstencentrum ’t Weegje.

De gedetailleerde tekeningen van Arie Pieters (1962) uit ‘s-Gravendeel brengen merendeels vogels en (huis)dieren in beeld. Bij de vogels ziet men vooral veel soorten voorbij komen, die men ook in de Hoeksche Waard kan zien. Het gaat dan b.v. om de buizerd, knobbelzwaan, of kleine zangvogels zoals het roodborstje en de groenling. Ook bij de foto’s is de Hoeksche Waard een belangrijk item voor de ‘s-Gravendeelse illustrator/fotograaf. Het weidse polderlandschap kan soms verrassende invalshoeken opleveren voor landschapsfoto’s. Zijn tekeningen van dieren en vogels worden vervaardigd met hoogwaardige kwaliteit kleurpotloden, soms in combinatie met pastelpotloden. Hij was in de periode 1992-2001 verbonden aan het kunstmagazine Atelier, waarvoor hij educatieve artikelen schreef over het werken met kleurpotlood.

Zijn eerste expositie was in 1986 in het toenmalige gemeentehuis van ‘s-Gravendeel. Hierna volgden nog 59 exposities, merendeels solo, maar soms ook in groepsverband. Hij exposeerde o.a. Dordrecht, Ridderkerk, Piershil, Numansdorp en Strijen. Tekenen doet hij al vanaf zijn vroege jeugd en later ging hij aan de slag als reclameschilder/illustrator. (Een beroep dat hij t/m 1996 uitoefende.) Arie Pieters is als coördinator van de tentoonstellingen als vrijwilliger nu alweer 22 jaar werkzaam bij Dienstencentrum ’t Weegje te ‘s-Gravendeel. De organisatie van wisselende tentoonstellingen in het pand, waarin ondermeer ook Zorgwaardlocatie Immanuël is gevestigd, heeft daar niet alleen de functie van een kunstzinnige wandaankleding, maar het zorgt er tevens voor dat mensen een kijkje komen nemen in het centrum. Als voorzitter van de regionale Bomenstichting Fraxinus Excelsior heeft hij het afgelopen decennium diverse groepsexposities georganiseerd waarbij bomen als onderwerp centraal stonden.

De expositie in ’t Weegje is te zien t/m 30 augustus 2014. (Bezichtiging mogelijk op werkdagen en de zaterdag.)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren