Het Theatercollectief Hoeksche Waard speelt ‘Zomergasten’ in Nieuw-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

ZMRGSTN_PosterA3Nieuw-Beijerland – Het Theatercollectief speelt een bewerking van Zomergasten van Maksim Gorki. Onder leiding van regisseur Jan Roeland zet het Theatercollectief een ogenschijnlijk oppervlakkig verhaal neer. ‘Ogenschijnlijk’, want onder de oppervlakte spelen menselijke tekorten, teleurstellingen en conflicten die de toeschouwer onmiddellijk zullen meeslepen. Verwende mensen, hun relaties en de onderlinge conflicten die net onder het oppervlak liggen of die naar boven komen zijn veelal hilarisch, maar soms ook pijnlijk en tegelijk ontroerend mooi. 

‘Zomergasten’ werd in 1905 geschreven, maar de thematiek is nog steeds actueel. Gorki is een meesterlijk verteller die het menselijk gedrag schijnbaar achteloos en tegelijk scherp weet neer te zetten. De bewerking van het Theatercollectief wil de toegankelijkheid van het stuk voor het hedendaagse publiek vergroten. ‘Zomergasten’ is een snelle en bruisende voorstelling waarin humor, zelfspot en hedendaagse conflicten hand in hand gaan. Voor de toeschouwer een feest om naar te kijken. Mis deze prachtige voorstelling niet en kijk mee in de levens van deze zomergasten!

“Nog nooit hebben mensen in zo’n welvaart geleefd als wij. En wat doen we? Niets. Alsof er geen onrecht, geen armoede, geen honger meer op de wereld is.” 

Het verhaal: Zomergasten, een groep mensen tijdens een zorgeloze zomer in hun datsja (zomerhuis). Er wordt geflirt, gelachen en gedronken, maar ook getwijfeld en gehuild. Waar de één hunkert naar een zinvol bestaan, komt bij de ander zijn relatie op scherp te staan. Tijdens de eindeloos lange zomeravonden ontaarden onschuldige conversaties over werk, kunst, vermaak steeds vaker in grimmige emotionele ruzies. Zomergasten, verveelde toeristen die eindeloos zeuren over de zingeving van het bestaan en de onmacht om daar iets aan te doen. De één is doodsbang bij het idee van veranderingen, de ander wordt kwaad en sommigen verlangen hartstochtelijk naar een nieuw zinvol leven. Maar…. wat is nu de zin van het leven? De toeschouwer beslist, wees dus voorbereid!

‘Zomergasten’ belooft een theaterbeleving te worden die iedere toneelliefhebber, in de Hoeksche Waard én daarbuiten, niet mag missen. Het toneelbeeld is, zoals u dat inmiddels kent van het Theatercollectief, weer héél bijzonder. Om zeker te zijn van kaarten voor één van de voorstellingen kan nu via de website gereserveerd worden. De voorstellingen zijn op 25, 26, 27 en 28 juni en 2, 3, 4 en 5 juli 2014 en beginnen om 20:00 uur. De bezoeker kan voorafgaand aan de voorstelling op locatie heerlijk eten in gelegenheidstheater de Swaensvoet, Marktveld 9, 3264 AL te Nieuw-Beijerland. Er is een speciaal menu samengesteld, geheel in de stijl van de voorstelling.Reserveringen voor het diner kunt u via de website regelen.

Meer informatie over de voorstelling en een trailer kunt u vinden op de website: www.theatercollectief.nl. Kaarten à € 12.50 kunt u vanaf nu via de site bestellen of via telefoonnummer: 06-47243546.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren