Expositie jonge kunstenaars in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

20140725_193334STRIJEN – Op 26 juni jl hebben ca.100 kids van de groepen 6 en/of combigroepen 5/6 van basisscholen De Meerwaarde, Het Spui en De Weele uit Strijen deelgenomen aan een zogenoemde kunstcarrousel in het kader van de Brede school. De leerlingen volgde deze ochtend een 4-tal workshops, waaronder die van kunstenaar Jos Crezee. De kunstenaar Jos Crezee, ooit als onderwijzer in Strijen begonnen, is docent kunstvakken op een middelbare school in Ridderkerk.

Onder zijn leiding boetseerden de leerlingen appeltjes van klei. De appeltjes zijn vervolgens, nadat ze zijn afgebakken, door de leerlingen beschilderd. En wat is nou leuker om net als de kunstenaars je werk te kunnen exposeren? Dat vond Dhr. de Jong ondernemer uit Strijen ook en daarom zijn, sinds afgelopen week, dan ook de appeltjes in de etalage van de AH in de Kerkstraat te bewonderen.

Dit project is ism ProArte ca. 2 jaar geleden gestart, waarbij een viertal verschillende kunstenaars ieder gedurende 3 maanden op een in de etalage van de  AH in Strijen gratis hun kunstuitingen kunnen etaleren en te koop aanbieden. Als tegenprestatie wordt iedere kunstenaar gevraagd om enkele uren beschikbaar te zijn voor de “beeldende kunstcarrousel” t.b.v. van de Brede school Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren