Rockrap band Too Different Live op Rocknight Strijen

242

IMG_1134.JPGSTRIJEN – De rock/rapband Too Different gaat weer live: en wel op zaterdag 15 november, in Strijen. Zo stond de Spijkenisser band begin dit jaar nog op het podium tijdens het Oud beijerlandse “Saint fritz” festival. Daarna had de band zich ruim een halfjaar teruggetrokken om een nieuwe sound te creëren.

Nu zijn de leden helemaal klaar om dit nieuwe geluid ten gehore te brengen tijdens de “klep those hands for Rocknight” wat plaats zal vinden in Jongerencentrum De Klep te Strijen. Iedereen is dus van harte welkom aan de Sportlaan 11 in Strijen, om dit mee te beleven. Er spelen nog 2 bands die avond, oa Red Rocket en Stiknaats. Entree: 3 euro De zaal gaat open om 19.30 uur.

Too Different is opgericht door twee vrienden: Mike van der Vaart en
Eric Pinas. Het heeft de naam ‘too different’ wegens hun verschillende afkomst en invloeden. Samen hebben ze in de muziek al ruimschoots hun sporen nagelaten. Zo hebben zij in de 90’er jaren een single opgenomen samen met de Hoogvlietse funkband Blue Feather die geregeld op de nationale radio gedraaid werd, hebben ze meerdere eurodance singles gemaakt en opgetreden op o.a. de Eurorave Maasvlakte en Spykepop 96.

In 2002 hebben zij een rock/rapband opgericht, samen met Floris de Vreede (drum) en Hielke Bruil (bas). Mike ging gitaar/zang doen en Eric fungeerde als rapper. Hiermee werden zij winnaar van de Grote Prijs van Voorne-Putten in 2003, met optredens op o.a. Texmex, Spykepop 2003 en Wallenpop Hellevoetsluis.

Er volgden uitbreidingen van studio, gezin en sportschool; hierdoor werd het stil rondom de band. Maar in 2012 kwamen de eerste nieuwe demo’s op internet en deze doen het internationaal erg goed. Er werd in 2013 een videoclip opgenomen in Texmex Spijkenisse met publiek.

Inmiddels worden de nummers wereldwijd gedraaid op diverse internet-radiostations: alleen al in Duitsland zijn er meer dan 29.000 songplays
en meer 10.000 views van de eigengemaakte videoclips, en ook op YouTube meer dan 6.000 views en met lovende reviews van Amerikaanse websites. Demo’s maken binnenkort plaats voor een professioneel opgenomen EP-minialbum, met ongeveer zeven of acht nummers. Daaruit zal een nieuwe videoclip komen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.