Korps Oud-Beijerland pakt eerste plaats bij Hoeksche Waardse brandweer vaardigheidstoets.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

10732502_838490189506148_93508048_o (1)GOUDSWAARD – Zaterdag 11 oktober stond in het teken van de jaarlijkse brandweer Hoeksche Waard vaardigheidstoets. Dit jaar was de organisatie in handen van korps Goudswaard.

De korpsen uit de HoekscheWaard moesten een scenario verwerken waarbij het jury van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) beoordeelden.Er moest worden uitgerukt voor een ongeval aan de Achterweg 6 te Goudswaard, verdere gegevens waren niet voor handen. De politie en ambulance reden tevens mee. Ter plaatse werd de brandweer opgewacht door de meldster die tijdens het koken een dreun in de schuur van de boerderij had gehoord. Daar was een medewerker met zijn voet onder de vooras van een tractor terecht gekomen. Dit ongeval is gestabiliseerd en in overleg met de ambulance werd een plan gemaakt.

Bij het uitvragen van het slachtoffer werd duidelijk dat er achter in de boerenschuur kinderen aan het spelen waren. Na een vluchtige blik werd duidelijk dat hier brand was ontstaan in een kachel/heater. Hierop werd de aanvalsploeg ingezet om het brandje snel te blussen en de slachtoffers te redden. Om de slachtoffers makkelijker en tevens veiliger te redden is via een deur aan de achterkant van de boerderij ruimte verschaft door een daar geplaatste aardappelkist te verplaatsen middels een pompwagen. Na het koelen van de brandwonden werden de slachtoffers afgevoerd naar het ziekenhuis.

In de tussentijd had de “waterploeg” het slachtoffer veilig en snel onder de trekker vandaan gehaald met behulp van een “spreider”.De materialen werden ingepakt en men ging retour kazerne.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat korps Oud-Beijerland de meeste punten had behaald en zich één jaar kampioen van de HoekscheWaard mag noemen.

De uitslag van de wedstrijd is:

  • 1 Brw Oud Beijerland
  • 2 Brw Nieuw Beijerland
  • 3 Brw Maasdam/Puttershoek
  • 4 Brw s-Gravendeel
  • 5 Brw Mijnsheerenland/Westmaas
  • 6 Brw Heinenoord
  • 7 Brw Klaaswaal
  • 8 Brw Numansdorp
  • 9 Brw Strijen
  • 10 Brw Zuid Beijerland

Foto’s Gerrit Brussé 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren