Druk bezochte informatiebijeenkomst in ‘s-Gravendeel over asielzoekerscentrum

0
433
Het terrein van het AZC Gravendeel was nog in handen van het COA. - Foto Archief

AZC1_B20D903B0C81D13DC1257B3B004A6C35_0‘s-Gravendeel – Een paar honderd bewoners van ‘s-Gravendeel waren maandagavond 13 oktober afgekomen op een informatieavond in het partycentrum Concordia  over de heropening van het asielzoekerscentrum.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wil  500 mensen uit onder andere Syrië huisvesten in caravans in ‘s-Gravendeel. De heropening is nodig omdat het aantal vluchtelingen naar Nederland sterk is toegenomen. Het COA koos voor ‘s-Gravendeel omdat de dienstengebouwen en infrastructuur nog aanwezig zijn op het terrein waar al jaren een Asielzoekerscentrum gevestigd was inwoners  en ondernemers klaagde destijds van tevoren ook en naderhand klaagde de ondernemers in ‘s-Gravendeel dat ze veel omzet miste na de sluiting.

Wethouder Henk van Etten noemde de bijeenkomst een “goede avond” waarop iedereen de gelegenheid heeft gekregen om vragen te stellen en hun stem kon laten horen.

Desondanks is hij het niet eens met de kritiek van de bewoners. Volgens de wethouder jagen de mensen elkaar angst aan. Boze inwoners maakten Van Etten daarna uit voor leugenaar en iemand bespuugde hem.

Met de gemeenteraad wordt het voornemen van het college eveneens besproken. Het definitieve besluit hoopt het college daarna in november te nemen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.