Proef met gift van 50 euro voor jeugdleden verenigingen in Binnenmaas

0
488
Fifty Euro Banknote

Fifty Euro Banknote

BINNENMAAS – Gemeente Binnenmaas stelt een jaar lang geld beschikbaar om te verdelen onder nieuwe jeugdleden van verenigingen. Het bedrag van € 45.000,- wordt ingezet voor een proef waarbij kinderen en jongeren onder de 18 jaar in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding van € 50,- voor hun lidmaatschap.

Met deze tegemoetkoming wil het college van Binnenmaas de jeugd stimuleren om zich aan te sluiten bij een vereniging of club. Ook worden hierdoor de verenigingen een handje geholpen in het werven van nieuwe jeugdleden.

De proef start op 1 juli 2015 en eindigt op 30 juni 2016. Er worden op twee momenten (tussen)evaluaties gehouden.

Voorwaarden vergoeding

Aan de vergoeding van € 50,- zitten uiteraard voorwaarden verbonden. De vergoeding is eenmalig, het kind/de jongere mag nog geen lid zijn van andere verenigingen en hij/zij moet minimaal één jaar lid worden. De overige voorwaarden zijn terug te vinden bij het aanvraagformulier dat hier te bekijken is op de website van de Gemeente Binnenmaas. Hier staat ook een lijst van deelnemende verenigingen. Het formulier moet ingevuld worden door de ouder/verzorger van het jeugdlid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.