Inloopavond windmolens Oude Maas op 20 mei

107

logoOp dinsdagavond 20 mei is er vanaf 19.00 uur een inloopavond over de windmolenlocatie Oude Maas in het gemeentehuis van Binnenmaas . Tijdens deze inloopavond kunnen belangstellenden vragen stellen en zijn er deskundigen aanwezig die meer kunnen vertellen over windmolens op het gebied van schadelijke effecten en compensatie, landschap en gezondheid. Geïnteresseerden kunnen zich voor de inloopavond aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen met 078 – 633 45 89.

Aanleiding

De provincie Zuid-Holland heeft het gebied langs de Oude Maas bij Heinenoord aangewezen als windmolenlocatie. De provincie wil hier circa 15 megawatt windturbines realiseren en heeft daar ook de wettelijke bevoegdheid toe. Omdat Binnenmaas zelf hierop wil sturen, heeft de raad van Binnenmaas in juli 2013 besloten om mee te werken aan het verzoek van de provincie om samen het gebied bij de Oude Maas voor de realisering van circa 15 megawatt windturbi¬nes te gaan onderzoeken.
Mede op basis van de input die omwonenden tijdens de informatieavond op 5 februari hebben gegeven, is nu een concept Plan van Aanpak geschreven. In dit Plan van Aanpak geeft de gemeente een aantal randvoorwaarden en eisen aan de initiatiefnemer mee waar het onderzoek naar de locatie aan moet voldoen.

Digitale nieuwsbrief

Vorige week is de tweede digitale nieuwsbrief over de windmolenlocatie Oude Maas verschenen. De nieuwsbrieven en andere informatie kunt u vinden op www.binnenmaas.nl onder Wonen en Leven / Duurzaamheid en milieu / Windmolens.  Een abonnement is aan te vragen door een e-mail te sturen naar de projectleider: [email protected]. Beschikt u niet over een internetverbinding? Meldt u dan telefonisch aan via tel. 078 – 633 45 11. Dan krijgt u een papieren exemplaar


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.