Basisscholen in de gemeente Cromstrijen gaan aan de slag met zwerfafval!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

zwerfafval_kleinCROMSTRIJENVanaf volgende week besteden een aantal basisscholen in de gemeente Cromstrijen aandacht aan de bestrijding van zwerfafval. De brede school organiseert hiervoor diverse activiteiten.

Scholen uit Numansdorp en Klaaswaal gaan aan de slag met het prikken van afval in de wijk. Het doel is om leerlingen bewust te maken van hoeveel afval er ligt, maar ook hoe lang het duurt voordat de natuur dit heeft afgebroken.

Na het verzamelen van afval maken een aantal groepen er een kunstwerk van. De kinderen maken van het zwerfafval en ijzerdraad het woord ‘SCHOON’. Dit blijft enige tijd op het schoolplein staan, zodat dit ook zichtbaar is voor de buurt. Tot slot wordt er op de Blieken een lezing gegeven over de plastic soep (plastic in water).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.