Komt de A4 Zuid door de Hoeksche Waard er nu toch?

6053

A4_Zuid_004HOEKSCHE WAARD – De Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft toegezegd zich in te willen zetten voor het laatste stukje A4 Zuid dat nog ontbreekt: tussen knooppunt Benelux en Klaaswaal.De stukken tussen Delft en de Benelux en tussen Steenbergen en Roosendaal naderen hun voleinding. Het lijkt logisch het laatste stukje ook te voltooien, maar is dat zo?

In Den Haag wordt daar anders over gedacht. Nog in april 2014 stelde minister Schultz-van Haegen dat de weg van de baan is, omdat het „te weinig oplossend vermogen” heeft. Er is geen geld gereserveerd voor dit stuk A4 Zuid. De weg lost geen files op en draagt niets positiefs bij aan de omgeving.Echter, de Vlaams-Nederlandse Delta, een grensoverschrijdend samenwerkingsverband, heeft bij monde van de fractievoorzitter Vermeulen van de VVD in de Provinciale Staten de Commissaris van de Koning verzocht de A4 Zuid wél op de agenda te houden. Hetgeen door de Cvd K werd toegezegd.

De taluds voor de aansluiting zijn al meer dan 40 jaar geleden aangelegd, maar tot op heden is de A4 Zuid nog niet binnengedrongen in het nationale landschap van de Hoeksche Waard. Het Hoeksche Waards Landschap volgt de ontwikkelingen nauwlettend.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.