Foto’s en keramiek in De Opkamer in Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Maasdam – Vanaf zondag 11 januari tm 28 februari exposeert architectuurfotograaf Stijn Brakkee uit Rotterdam vrij werk met de Hoeksche Waard als thema en exposeert Bea Riksen uit Spijkenisse met vaak speelse en humoristische keramische beelden.

De opening van deze expositie is om 13.30 uur in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Vicky Spaanderman en Paulette van Strien, beiden lid van muziekvereniging Maasmuziek.

Voor verdere informatie zie www.galeriedeopkamer.nl of neem contact op met Eelse Bies, 0638928155/[email protected].

Naast de opdrachtgevers waarvoor zij samenwerken bedient hij ook nog tal van andere bureau’s. Op hun site zijn prachtige foto’s te zien van gebouwen waaronder de nieuwe markthal en het instituut voor beeld en geluid en het onlangs geopende dakpark te Rotterdam. Zo nu en dan vindt Stijn Brakkee tijd en ruimte om vrij werk te maken en daarvan is de expositie in de Opkamer een voorbeeld .

Bea Riksen
Door de jaren heen heeft ze geëxperimenteerd met diverse materialen en technieken, en is uiteindelijk weer teruggekeerd op haar uitgangspunt, de klei.De reden hiervan is, dat klei zich er het beste voor lijkt te lenen, dat ze de dingen kan maken die ze wil maken. Dat zijn enerzijds vazen en schalen met een strakke, maar vloeiende vorm en anderzijds dieren, voornamelijk vogels en vissen, met een speels en vaak humoristisch karakter.

Uitgangspunt in al haar werk is de natuur. In haar vazen en schalen zijn vaak de lijnen van schelpen of planten terug te vinden. De ontwerpen zijn altijd organisch maar strak. Hoewel het gebruiksvoorwerpen zijn, streef ze er naar dat die ook zonder in gebruik te zijn hun waarde als object behouden.Haar dierfiguren zijn, hoewel vaak enigszins gestileerd, veel vrijer van vorm. Ze heeft er veel plezier in, deze een menselijk trekje mee te geven, waardoor ze vaak iets grappigs of vertederends krijgen. De ontwerpen zijn vrijwel altijd gebaseerd op een bestaande diersoort.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren