Cambridge English nu ook vanaf de brugklas op Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hawken VRGOUD-BEIJERLANDVeel basisscholen bieden tegenwoordig  TTO of Extra Engels (Early Bird) aan. Het Hoeksch Lyceum geeft nu aan dit lestraject een vervolg : Cambridge English vanaf de brugklas!

Het Hoeksch Lyceum is twee jaar geleden  begonnen met de invoering van Cambridge English in de bovenbouw. Afgelopen oktober heeft een groep bovenbouwleerlingen het felbegeerde Cambridge Advanced Certificate behaald . Inmiddels is een volgende groep VWO leerlingen al weer fanatiek aan de slag om dit succes te evenaren.

Na deze pilot is er genoeg ervaring om dit als school breder op te pakken. Het Hoeksch Lyceum heeft er dan ook voor gekozen om Cambridge English in het nieuwe schooljaar vanaf de brugklas aan te gaan bieden aan alle Havo-  en VWO- brugklasleerlingen op vrijwillige basis.

Na een instaptoets wordt  bepaald of de leerling deel  kan nemen aan het programma.
Cambridge English wordt gevolgd naast de reguliere lessen. Instappen in het Cambridge programma kan overigens ieder leerjaar. Voldoet een leerling het eerste jaar niet aan de basiseisen, dan is deelname in het jaar daarop wellicht wel mogelijk. De lessen Cambridge English worden gegeven door docenten die native speaker, dan wel near-native speaker zijn.

Cambridge BRGIn de onderbouw kunnen leerlingen in drie jaar tijd het First Certificate in English (FCE) behalen. In de bovenbouw kunnen leerlingen er vervolgens voor kiezen om door te gaan voor het Cambridge Advanced English (CAE) examen. Examens worden afgenomen door de British Council.

Om Cambridge English aan te kunnen gaan bieden is er een convenant gesloten tussen Het Hoeksch Lyceum en de British Council. Het Hoeksch Lyceum mag nu ook het officiële Cambridge English logo voeren.

CambEng_96_P_CMYK
Cambridge English is een waardevolle aanvulling op het reguliere diploma Havo of VWO!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren