Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds van start in de Hoeksche Waard

0
405

Schermafbeelding 2015-01-30 om 18.19.01Hoeksche Waard – Per 1 januari 2015 heeft de regio Hoeksche Waard een Jeugdsportfonds (JSF) en een Jeugdcultuurfonds (JCF). De fondsen zorgen ervoor dat ook kinderen uit de Hoeksche Waard uit gezinnen met een inkomen tot 110% van het minimum, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar lid kunnen worden van een vereniging op gebied van sport of cultuur.

De fondsen vervangen de huidige maatschappelijke participatieregeling van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard voor de onderdelen sport en cultuur. Hiervoor kon vanaf 1 januari 2015 geen aanvraag meer ingediend worden. De vijf Hoeksche Waardse gemeenten financieren de fondsen voor een groot deel. Daarnaast worden de fondsen aangevuld door lokale en nationale sponsors. Zo doet de Rabobank Foundation voor het eerste jaar een financiële donatie voor beide fondsen. Het JSF en JCF Hoeksche Waard zijn particuliere fondsen. De uitvoering is in handen van het JSF en JCF Zuid-Holland.

Sport, kleding, les of instrument
Met een bijdrage uit één van de fondsen kan een kind een jaar lang een activiteit naar keuze doen. De bijdrage is maximaal € 225,- voor sport of cultuur per 12 maanden. Dit bedrag kan besteed worden aan het lidmaatschap van een sportclub, zwemles, muziek-, toneel- of dansles en daarbij horende materialen en kleding.

Via intermediairs
Alleen intermediairs kunnen een aanvraag indienen voor deze kinderen. Ouders/verzorgers en sport- en cultuuraanbieders kunnen dat zelf niet. Intermediairs zijn professionals, die betrokken zijn bij de opvoeding, begeleiding of scholing van een kind en daardoor ook bekend zijn met de thuissituatie van het kind. Voorbeelden van intermediairs zijn: (gym)leraren, jeugdhulpverleners, jongerenwerkers en combinatiefunctionarissen.

Samen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat ook deze kinderen kunnen meedoen! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds via [email protected] of 0174-244940. Kijk voor meer informatie over beide fondsen op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl of download hieronder de flyer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.