Strijen vecht zich knap naar gelijkspel tegen Papendrecht

180
STRIJEN – Nadat in de 44e minuut Kevin Theuns bestraft werd met een rode kaart na een overtreding rond de middenlijn en  Sven Post in de 82e minuut zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg,  wisten de overgeschoten 9 Strijenaren met een geweldige inzet de gelijke stand te handhaven en zouden zij bijna in de laatste minuut Strijen nog de overwinning opeisen toen Rolf de Man na een scherpe counter vrij opdook voor keeper Karsten van de Velde, die echter koel bleef en de boogbal elimineerde.
 
In de eerste helft was Papendrecht vooral gevaarlijk via de snelle Jay Luciano, maar een solide verdediging onder aanvoering van de 18-jarige keeper Jordy Hofman hield stand, maar had hier ook een keer de hulp van de paal voor nodig.  In de tweede helft kon Papendrecht het man meer voordeel niet benutten en kreeg Strijen zelfs via Jasper Huisman de kans op een treffer, maar de sterke keeper Karsten van de Velde voorkwam een Strijense treffer. Na de 2e gele kaart voor Sven Post was het de laatste minuten billen knijpen, maar een keihard werkend Strijen kon het gelijke spel vasthouden.
 
Na afloop werd bekend dat het een plaats lager geklasseerde Botlek via een overwinning op Lombardijen Strijen weer op de ranglijst gepasseerd was en ook andere concurrenten voor de onderste posities punten pakten, waardoor Strijen enkele belangrijke weken tegemoet gaat met o.a. de voor a.s. zaterdag geplande wedstrijd tegen Botlek.        

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.