College Cromstrijen ‘not amused’ door publiciteit rondom illegaal graafwerk in Torensteepolder

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

TorensteepolderCROMSTRIJENHet College van B&W in Cromstrijen is aardig in verlegenheid gebracht door de publiciteit rondom het besluit om projectontwikkelaar Midstate niet aan te spreken op de illegale graafwerkzaamheden in de Torensteepolder in Numansdorp.

Nadat Burgemeester en Wethouders tijdens hun wekelijkse collegevergadering op 10 februari 2015 het besluit hadden genomen Midstate niet aan te spreken op de al sinds augustus 2014 slepende kwestie, plaatste het AD/RD hierover op 21 februari een artikeltje. Diezelfde dag volgde er op Hoeksche Waard Radio een telefonisch interview (het AD-artikel kunt u hier  terugvinden).

Uit geheel onverwachte hoek, namelijk die van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, ontvingen wij op 24 februari bericht dat het Statenlid Hoogendam schriftelijke vragen over deze kwestie aan het college van Gedeputeerde Staten had gesteld. Burgemeester Luteijn heeft de heer Hoogendam inmiddels voor een gesprek uitgenodigd.
Op vrijdagmiddag 27 februari heeft de heer Luteijn door middel van een e-mailtje laten weten dat hij tijdens de commissie(ABZ)vergadering van donderdag 5 maart a.s. een toelichting op de gebeurtenissen zal geven.

Op dinsdag 3 maart verschijnt er weer een artikel in het AD.

Voor de fractie van de Partij van de Arbeid is de maat, voor wat betreft de Torensteepolder, behoorlijk vol. Zij heeft jarenlang als één van de weinige partijen zeer gefundeerde, vaak constructieve, maar steeds inhoudelijke kritiek geleverd op de planvorming. Stelselmatig zijn de partijen, die vanaf de aanvang van Plan Zuid, waar de Torensteepolder deel van uitmaakt,  leidend zijn geweest, VVD en Cr’98, hieraan voorbij gegaan.
Vanaf het moment dat de gemeenteraad op 13 januari jl. besloot het eerder door de Raad van State vernietigde bestemmingsplan opnieuw in procedure te brengen liep het aantal onverkwikkelijke zaken zo hoog op dat de fractie van de PvdA besloot deze in de vorm van schriftelijke vragen op 2 maart aan het college van B & W voor te leggen.
Hierin worden vooral zaken m.b.t. open en transparant bestuur, communicatie met raad en burgers en geloofwaardigheid van beleid aan de orde gesteld.

Uit alles blijkt dat het college “not amused” is, door de ingediende vragen en de publiciteit eromheen.

De ingediende schriftelijke vragen vindt u hier .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page