Controle muskusratten in Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

muskusrattenbeheerHOEKSCHE WAARDDeze week voert de dienst Muskusrattenbeheer een controle uit in de buitengebieden van Korendijk en een deel van Oud-Beijerland. De controle is nodig om het aantal muskusratten in dit gebied binnen de perken te houden.

Hollandse Delta verlaagt daarom het waterpeil in het gehele peilgebied De Eendragt met zo’n 15 centimeter. Dit duurt tot en met donderdag 12 maart. Door de verlaging van het waterpeil worden de gangen van de muskusratten beter zichtbaar. De rattenvangers kunnen dan hun vangmiddelen plaatsen.

De muskusrat leeft in zoet water met begroeide oevers en eet voornamelijk planten. In de oevers van watergangen en in waterkeringen graaft hij gangen, waarvan de opening meestal net onder het water zit. Door deze graafactiviteiten wordt de muskusrat gezien als een risico voor de veiligheid.  De bestrijding van muskusratten is een wettelijke taak van de waterschappen.

Muskusrattenbeheer Rivierland is een samenwerkingsverband tussen de waterschappen Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe, Riverenland en Hollandse Delta.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren