Inloopavond over dijkversterking langs het Spui

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

spui-spido-5aug2009-03KORENDIJK – OUD-BEIJERLAND – In april begint waterschap Hollandse Delta met de versterking van ruim 8 kilometer dijk langs het Spui vanaf Goudswaard tot Oud-Beijerland.

De Combinatie Dijkversterking Spui Oost voert de versterking uit. Deze combinatie bestaat uit Ploegam, Van den Biggelaar en onderaannemer Dura Vermeer. De meeste dijken worden breder. Op enkele plaatsen worden de dijken ook hoger. Bij bebouwingen worden damwanden aangebracht. Het werk is klaar in december 2016.

24 maart inloopavond

Dinsdag 24 maart 2015 is er een inloopavond in Dorpshuis ‘De Swaensvoet’, Marktveld 9 in Nieuw-Beijerland. Medewerkers van de Combinatie dijkversterking Spui Oost geven een toelichting op de werkzaamheden. Zij beantwoorden vragen en maken inzichtelijk wat de dijkversterking voor omwonenden betekent. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.30 uur – 20.30 uur.

De dijkversterking Spui Oost is één van de dijkversterkingsprojecten in de Hoeksche Waard. Ook aan de noord- en zuidkant worden de komende jaren dijken versterkt. Samen met alle andere versterkingsmaatregelen in Nederland zijn ze opgenomen in het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Bron: www.wshd.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren