Oprichting Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW)

0
479

Schermafbeelding 2015-04-21 om 18.59.42HOEKSCHE WAARD – Op 17 april jl. heeft op kantoor van notaris Van Dorst-Dijkers te Maasdam de ondertekening plaatsgevonden van oprichtingsakte “ Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) “ .

De oprichting komt voort uit de verplichtingen van het nieuwe Europese landbouwbeleid wat stelt dat agrarisch natuurbeheer met ingang van 1 januari 2016 uitgevoerd dient te worden door een regionaal collectief. In de Hoeksche Waard is onder leiding van stichting Rietgors hieraan gevolg gegeven in de vorm van de CCHW.

Naast Stichting Rietgors wordt CCHW gevormd door een vertegenwoordiging vanuit LTO-Noord afd. Hoeksche Waard, Nederlandse Akkerbouw Vakbond afd. Hoeksche Waard, Hoekschewaards Landschap, Delta Natuur Product, Hollands Particulier Grondbezit (HPG) afd. Hoeksche Waard, H-WodKa, Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en leden van de coöperatieve vereniging (agrariërs uit de Hoeksche Waard).

Het CCHW zal vanaf 2016 invulling geven aan de uitvoering van het Weidevogelbeheer en de regeling Hoeksche Randen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.