Leerlingen Basisschool de Dubbeldekker Numansdorp maken kindgraven schoon

0
504

IMG_1728_LRCROMSTRIJEN – Op donderdag 23 april brachten kinderen van groep 8 van basisschool de Dubbeldekker een bezoek bij de twee kindgraven. Zij maakten de grafstenen schoon en verrichten snoeiwerkzaamheden. De Dubbeldekker adopteerde vorig jaar de kindgraven. 

Oorlogsslachtoffers

Op de algemene begraafplaats aan de Hallinxweg in Numansdorp liggen twee oorlogsslachtoffertjes begraven. Jaapje van Nugteren kwam op 12 mei 1940 om het leven bij een bombardement in de Havenstraat in Numansdorp. Bij hetzelfde bombardement kwam ook het schipperskindje Bernardus Koch om het leven. Hij logeerde samen met zijn ouders bij de familie van Nugteren, omdat zij het in de Rijkshaven, waar hun schip lag aangemeerd, te onveilig vonden. Beide kindjes waren nog geen twee jaar oud. De twee kinderen zijn de eerste oorlogsslachtoffers in de gemeente Cromstrijen.

Adoptie

Om basisschoolkinderen bij dodenherdenking te betrekken vroeg de gemeente basisscholen vorig jaar de kindgraven te adopteren. De Dubbeldekker gaf gehoor aan deze oproep. De adoptie houdt in dat kinderen van groep 8 eens in het jaar bij het graf langs gaan, bloemen neerleggen, schoonmaken en/of even stil staan bij dodenherdenking.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.