Herdenkingsbijeenkomst bevrijding op 5 mei in Westmaas

0
163

imageWestmaasDit jaar wordt in het gehele land uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het 70 jaar geleden is dat ons land van nazi-Duitsland werd bevrijd. Ook in Westmaas gebeurt dat. Oranjevereniging Westmaas organiseert op 5 mei een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk.

Om 10.00 uur zal burgemeester André Borgdorff op het kerkplein de vlag hijsen. Dat gaat vergezeld van een trompetsignaal. Daarna is er een herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk die direct na het vlag hijsen begint. Na de opening houdt burgemeester Borgdorff een toespraak over thema ‘Vrijheid in deze tijd”. Vervolgens krijgt de heer P. van Loo de gelegenheid een lezing te houden over ‘De Vijf van Greup’. Na afloop is er koffie met een bevrijdingsmuffin.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 10.00 uur, de kerk is open vanaf 09.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.