Strijen walst over Lombardijen heen

Lombardijen – In de strijd om handhaving in de 2e klasse heeft Strijen het cruciale duel tegen Lombardijen met 2-5 weten te winnen, waardoor zij naast het reeds gedegradeerde Pernis ook de concurrenten Wieldrecht, Drechtstreek, Botlek en door een beter doelsaldo ook Lombardijen onder zich houden. Om helemaal zeker te zijn van handhaving dient a.s. zaterdag aan de Strijense Sportlaan gewonnen te worden van Drechtstreek. In de 2e klasse D wist Zuidland het kampioenschap in de wacht te slepen door een 2-2 gelijkspel tegen Wieldrecht.

Lombardijen nam vanaf de aftrap direkt het heft in handen en kroop Strijen in de 1e minuut al door het oog van de naald, toen een vrije trap van routinier Mark van Zanten op de paal belandde, maar kwamen de kanaries in de 5e minuut toch op achterstand toen na onachtzaamheid in de Strijense defensie Nick van Duuren vrij voor keeper Jordy Hofman opdook en hem met een lob passeerde. Strijen had het in die fase van de wedstrijd moeilijk maar wist zich vanaf de 20e minuut aan de druk te ontsnappen en kwam op gelijke hoogte door Jan Jaspers, die een afgemeten voorzet van Jasper Huisman langs keeper Johnny Hofman kopte. Met een schot op de lat deed Mark van Zanten namens Lombardijen nog een laatste stuiptrekking, maar aansluitend was het Strijen dat de wedstrijd volledig controleerde. In de 40e minuut stelde Aron Peres Maria maatje Sven Post in staat de 1-2 aan te tekenen en kreeg Strijen een uitgelezen mogelijkheid om nog voor rust op 1-3 tekomen, maar Stephan Baay miste de penalty nadat Sven Post binnen de beruchte lijnen onderuit geschoffeld werd, zonder dat de bal in de buurt was.

De 1-3 kwam er toch in de 70e minuut toen de goed op dreef zijnde Jasper Huisman Strijens spits Jan Jaspers in staat stelde de bal binnen te werken en het was Huisman zelf die in de 75e minuut 1-4 aantekende na prima voorbereidend werk van Aron Peres Maria. Een eigen doelpunt van Sven Post betekende nog de 2-4, maar het slotakkoord was voor Strijen: invallande A-junior Colin van den Berg speelde Mark Stam aan en met een harde schuiver in de hoek tekende hij de 2-5 eindstand aan in het door de 21-jarige beloftevolle scheidsrechter Stefan de Groot uit Hillegom voortreffelijk geleidde treffen.