Strijen handhaaft zich in de 2e klasse

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

voetballerStrijen – Door een 2-2 gelijkspel tegen Drechtstreek kan Strijen ook volgend seizoen uitkomen in de 2e klasse na een enerverend seizoen in de 2e klasse D, waarin wekelijks verrassingen waren te noteren.Uiteindelijk kon Zuidland zich als kampioen laten huldigen, werden Papendrecht, Oude Maas en Neptunus-Schiebroek de periodewinnaars. Rechtstreekse degradanten werden Pernis en Wieldrecht, terwijl Botlek en Drechtstreek – a.s. zaterdag tegen NSVV – p/d duels gaan spelen.

Na een voorzichtig begin drukte Strijen de mannen van ex-Strijen trainer Bill Tukker uit Papendrecht in de verdediging en waren Mark Stam en Jan Jaspers dichtbij de openingstreffer, maar moest Strijen-keeper Jordy Hofman ook handelend optreden en deed dit met verve. In de 35e minuut kwam Strijen op voorsprong – nadat een vrije trap van Stephan Baay van richting veranderd werd stond Kevin Theuns op de juiste plaats om de 1-0 binnen te tikken en vlak voor de rust kopte Mark Stam de 2-0 binnen; een voorzet van Thomas Lagerweij werd door Jan Jaspers doorgekopt en rondde Stam af.

In de tweede helft wist Drechtstreek dat dit voor hen degradatie zou betekenen en gooiden zij alles op de aanval. In de 49e minuut wisten zij al de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar kregen daarbij de hulp van keeper Hofman die de bal tegen Rick Sieses aanschoot en de bal in het doel zag verdwijnen. Strijen was even de weg kwijt en nadat paal en keeper Hofman drie kansen op rij elimineerden kwam toch de gelijkmaker in de 56e minuut toen Mark Kunst een voorzet van Peter van der Merwe binnenkopte. Nadat Drechtstreek nog dichtbij de 3e treffer was – Kevin Theuns moest de bal van de lijn werken – en de standen op de andere velden nauwlettend door beide ploegen in de gaten werden gehouden, was het duidelijk dat beide ploegen geen risico meer namen omdat beiden het minimaal gewenste ene punt koesterden. Nadat scheidsrechter Noordhoek voor de laatste maal floot wist Strijen dat zij zich handhaafden en Drechtstreek direkte degradatie voorkwam en via p/d duels moet gaan proberen ook volgend jaar in de 2e klasse uit te komen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.