Christmas Carols; luisteren en meezingen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Op zondag 1 december wordt een Engelse traditie naar Oud-Beijerland gehaald, namelijk het zingen van Christmas Carols. De bijeenkomst is een zogeheten ‘Festival of Lessons and Carols’. Dat wil zeggen dat tussen de liederen (carols) door, verbindende teksten (lessons) worden gelezen.

Carols zijn meerstemmige /Engelse kerstliederen, die 100 jaar geleden voor het eerst werden gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren, die ook in ons land in de adventstijd terrein wint. “Once in royal David’s city”, is een bekende carol, maar er zijn er veel meer. Het bijzondere is, dat in elke carol een stukje van het kerstverhaal wordt verteld en samen vormen deze liederen een kerstvertelling. Het zijn mooie, toegankelijke, vaak meerstemmige liederen, soms met een luchtig en vrolijk karakter. Ze worden in kerken, maar zelfs ook wel in de Engelse Pubs gezongen.

Er zullen een aantal carols ten gehore gebracht worden, waarvan sommige in samenzang met alle aanwezigen. Een afwisseling dus van luisteren en meezingen. Het geheel wordt omlijst door een ensemble van bamboefluitisten uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Na afloop is er koffie en thee.

Plaats en tijd: kerkje Vrijzinnigen Hoeksche Waard, Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland; aanvang 10.30 uur. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren