Kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, samen in één platform

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

kunstcultuurhwHOEKSCHE WAARD – Diverse partijen hebben onlangs het initiatief genomen om te komen tot één platform voor kunst en cultuur voor de hele Hoeksche Waard. De termen versterken, verbreden, verbinden en vernieuwen zijn de leidende motieven. De naam van het platform luidt DOK-C en dient als paraplu voor het hele culturele veld. Deze krachtige en duidelijke naam is gekozen omdat een DOK staat voor het ontwikkelen, het verbeteren, het repareren en het te water laten van initiatieven. De C staat uiteraard voor Cultuur.

Gevraagd en ongevraagd advies
DOK-C geeft gevraagd en ongevraagd advies over beleid, uitvoering en evaluatie op het gebied van kunst en cultuur en verzorgt de promotie van kunst en cultuur binnen én van buiten de Hoeksche Waard. DOK-C opereert vanuit de gedachte dat cultuur niet het sluitstuk, maar het startpunt is bij ontwikkelingen in de samenleving, of het nu het leefklimaat of het werkklimaat betreft. DOK-C richt zich met name op de beeldende kunst, het cultureel erfgoed, de media en de podiumkunsten. Cultuureducatie is daarbij een vanzelfsprekend onderdeel.

Eerste stap
De eerste stap is het organiseren van een symposium voor de Hoeksche Waard op maandagmiddag 31 augustus a.s. in de tent van het Bram Rozafestival te Nieuw-Beijerland. Doel hiervan is om méér gevarieerde én op elkaar afgestemde activiteiten op kunst- en cultuurgebied in de regio georganiseerd te krijgen en het gezamenlijk compleet maken van een Culturele kaart voor de Hoeksche Waard.

Suggesties welkom
Informatie, reacties en suggesties zijn welkom bij de initiatiefnemer, Eelse Bies, 06-38928155 of [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren