Gemeente Cromstrijen neemt afscheid van de SGARC

0
314

diverse 007 kopieCROMSTRIJEN – In goed overleg met de Senioren- en Gehandicapten Adviesraad Cromstrijen (SGARC) besloot gemeente Cromstrijen met ingang van 1 Juli 2015 de SGARC op te heffen. Wethouder Pieter Paans bood de leden van de SGARC een lunch aan om hen te bedanken voor de gegeven adviezen en het met grote inzet vertegenwoordigen van de belangen van inwoners.

De SGARC gaf het gemeentebestuur een aantal jaar gevraagde en ongevraagde adviezen. Volgens wethouder Pieter Paans waren zij de ogen en oren voor de senioren in onze gemeente. “Deze mensen zijn zeer betrokken inwoners. We werkten altijd prettig met hen samen. Ze waren duidelijk maar altijd opbouwend!’, aldus wethouder Pieter Paans. De laatste jaren had vooral het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning  (Wmo) de aandacht van de SGARC. Maar daarnaast stonden ook zaken als toegankelijkheid, bereikbaarheid en woningbouwmogelijkheden voor de doelgroep op de agenda.

SGAR werd SGARC

In het jaar 2000 stelde de gemeenteraad de Senioren Adviesraad Cromstrijen (SGAR) in. In 2006 werd de SGAR omgevormd tot een adviesorgaan van het college. Naast de SGAR bestond er een afzonderlijk Gehandicaptenplatform. Op verzoek van de SGAR en het Gehandicaptenplatform werd het Gehandicaptenplatform opgeheven en werd de SGARC omgedoopt tot Senioren- en Gehandicapten Adviesraad Cromstrijen (SGARC).

Wmo-adviesraad

Met ingang 1 juli 2015 is de Wmo-adviesraad Cromstrijen opgericht. Deze raad adviseert het college over het beleid van de Wmo. Het gaat dan zowel om de voorbereiding als de uitvoering van het beleid. In de adviesraad zitten mensen die een doelgroep uit de Wmo kunnen vertegenwoordigen. Drie leden van de SGARC zitten in de nieuwe Wmo-adviesraad. Door een combinatie van oude en nieuwe leden blijft de kennis en kunde geborgd en wordt deze aangevuld met een frisse blik van nieuwe leden.

  • Op de foto staan v.l.n.r.: Pieter Paans –  A.M.T van Driel – M. Groeneweg- Siemen Schutte G.A. Vroegindeweij-Speksnijder – A.J. Stehouwer – A. van der Veer – J. Kaaman-Zevenbergen
  • Niet aanwezig: L.E. Malgrom-Saarloos

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.