Column – De zomerstop en het gemis van de bal

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

i283445314541269492._szw565h3500_Het lijkt wat vroeg om nu al te beginnen over kerst, maar maak ze dat in Engeland maar eens wijs. Naast de dagelijkse heisa rond het voetbal en het koningshuis, is daar de zoveelste gekte weer eens toegeslagen. Op 140 dagen voor het aansnijden van de kalkoen is de kerstman al poolshoogte komen nemen in Selfridges, het warenhuis in het centrum van Londen dat onlangs de eerste kerstballen alweer verkocht heeft. Maar ook dichter bij huis raakte het geduld op.

De zomerstop. Het is net als met het nieuwe shirt van FC Barcelona: er klopt iets niet. Je gaat ervan hallucineren. Weermannen ijlden spontaan over Sahara-temperaturen van 41 graden, op een snikhete zomerdag zie je strooiwagens over de snelweg rijden en op televisie zie je nijlpaarden en leeuwen door de straten van Tbilisi lopen. Deze zomer leek alleen de Mart nog even meer te worden gemist dan de bal.

Nu schijnt het dat de wachtruimtes bij de dokter langzaam leeglopen sinds steeds meer sportclubs in de Hoeksche Waard weer aan de voorbereiding zijn begonnen. De voetbalclubs op het eiland hebben zelfs hun eerste duels al achter de rug en die verliepen een stuk rustiger dan bij het voetbal op televisie. De Eredivisie begon met gestaakte wedstrijden, in Arnhem en Southampton wordt nog wel een tijdje over elkaar gebekvecht en voor Ajax zou het seizoen al vóór de competitie weer voorbij zijn. Zelfs de trainer stond al onder druk. De coach van Olympique Marseille hield het één duel vol en die aan de Krommedijk twee.

De enige onrust die deze zomer in de Hoeksche Waard viel te bespeuren, kwam van de sportvelden die erbij lagen als biljartgroene tapijten met kort gewiekte sprieten en smeekten bespeeld te worden. Als je goed luisterde, hoorde je Tom Jones zingen ‘It’s good to touch the green, green grass of home’. Echt, zelfs het kunstgras leek steeds meer te smachten naar die eerste balomwenteling.

Na zo’n lange zomerstop is een nieuw sportseizoen zo welkom als een frisse wind tijdens een hittegolf en is er op dit eiland, waar al jaren zonder aanwezigheid van politie wordt gespeeld, genoeg om je op te verheugen. Kunnen de gepromoveerde korfballers van ADO (zaal), de basketballers van BOB en de waterpoloërs van ZVS zich op een hoger niveau manifesteren? Hoe loopt de burenruzie tussen Ventura Sport en ADO af, die dit seizoen buiten verder gaat? Hoe snel kunnen de vorig seizoen synchroon zwemmende hockeyers van De Hoeksche Waard na hun degradatie weer terugkeren in de derde klasse? En wat zal korfbalploeg Oranje Zwart, die de tweede seizoenshelft gebruikte om vooruit te werken, dit seizoen gaan oogsten? Hoe ziet de nieuwe koers van de vlaggenschepen van volleybalclub DVO er met hun nieuwe kapiteins uit? Waar eindigt de ontwikkeling van de volleybalsters van Apollo? Kan korfbalclub Korbatjo zich buiten opnieuw in de eerste klasse handhaven? En hoelang kunnen de honkballers van Blue Hitters de titelstrijd volhouden?

Van het basketbalveld tot het zwembad en van kunstgras tot gravel, een nieuw sportseizoen ligt als een uitgestrekte, onaangeroerde laag sneeuw in het vooruitzicht en, leunend tegen de reling of op de tribune bij je favoriete club, staan we op het punt om te zien welke sporen het achterlaat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren