Strijenaar Tijs Kleinjan 2e op Nederlands kampioenschap karten

Tijs NK Kerpen uitreikingSTRIJEN – In Kerpen (Dui) is Tijs Kleinjan (9 jaar) 2e geworden op het Nederlands kampioenschap karten (17 en 18 oktober 2015) voor mini Junioren 60 CC.

Op de zaterdag werd er voor aanvang van de tijdrit voor de laatste keer getraind. De tijdrit aan het eind van de dag is om de startpositie te bepalen voor de officiële race van zondag.Tijdens de training van zaterdag werd al snel duidelijk dat Tijs de snelheid er niet in kon krijgen, wat resulteerde in een teleurstellende 7e tijd tijdens de tijdrit.

Zondag in de eerste race liet Tijs zijn kwaliteiten weer zien en lukte het hem wel de snelheid te vinden en als 4e te eindigen.Na overleg met zijn monteur Kevin Verhoeven en enige afstelling van de kart wist Tijs na de tweede race na een moeilijke start en een aantal strakke inhaalacties toch als tweede te eindigen.

De laatste race was doorslaggevend. Tijs heeft op dat moment een gelijk aantal punten als zijn directe concurrent. Diegene die het eerst de finish over zou komen zou Nederlands Kampioen worden. Na de start was het dringen geblazen Tijs kwam als 4e door de eerste bocht maar klom al snel weer op naar de 2e positie om achter de nummer 1 aan te gaan maar die bleek echt te snel voor Tijs. Tijs eindigt ook de derde en tevens laatste race als tweede. Hierdoor weet de 9-jarige Strijenaar, tevens jongste deelnemer van het NK, op de tweede plaats van het Nederlands Kampioenschap karten te eindigen.

Aankomend weekend wacht er weer een belangrijke wedstrijd voor Tijs de laatste clubwedstrijd van SHW Strijen staat dan op het programma, waar Tijs ook meedingt om de prijzen.