Veiligheidslabel verkeer School op Seef voor basisschool de Weele uit gemeente Strijen

170

WeeleSeefSTRIJEN – Op dinsdag ochtend 4 november 2014, reikte wethouder Wilko van Tilborg een verkeersveiligheidslabel uit aan basisschool De Weele.

Zowel  de school als gemeente is hier erg blij mee, omdat verkeersveiligheid naar en rondom de scholen hoog in het vaandel staat. De kinderen en leerkrachten werden als dank voor het behalen van het diploma derhalve getrakteerd op gebak. De Strijense basisschool De Weele is afgelopen drie jaar bezig geweest om het verkeerveiligheidslabel School op Seef te behalen. Na veel inspanning heeft de certificeringscommissie van School op Seef het verkeersveiligheidslabel aan De Weele toegekend.

School op Seef is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. De basisscholen kunnen in aanmerking komen voor het Verkeerveiligheidslabel School op Seef.

Het is een hele prestatie om aan dat label te voldoen. Het is veelal het resultaat van een jarenlange inspanning van de school op het gebied van verkeersveiligheid. Een school moet aantonen dat er structureel jaarlijks zowel theoretische als praktische verkeerslessen worden gegeven in alle groepen. Ook moet de school aandacht hebben voor het haal- brenggedrag, voor de route naar het voortgezet onderwijs voor de schoolomgeving en voor de school-thuisroute.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.