Halloween vieren op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen

0
311

21716083185_0a1467e30c_zStrijen – Landgoed De Peerdegaerdt organiseert zaterdag 31 oktober 2015 een griezelig en huiveringwekkende Halloweenavond. Deze allerheiligenavond moet natuurlijk gevierd worden met een zelfgemaakte lantaarntocht door de 100-jaar oude Peerdegaerdt heen. Is het een boom of staat daar iemand naar je te gluren?

Op deze avond voor Allerheiligen spookt het Halloweenfeest met de Keltische achtergrond achter de poorten van De Peerdegaerdt. Na de start van het eeuwfeest van De Peerdegaerdt tijdens het Plukfestijn is de Jack the Phantom na zijn 100 jaar diepe slaap ontwaakt. Door alle gezellige drukte tijdens het peren plukken, het maken van insectenhotels en het varkens knuffelen is deze geest ontwaakt.

Daarom gaan de kinderen op zoek naar een manier om Jack te verjagen. Ze starten met het maken van lantaarns van gebruikte drinkpakken en met een heksenbezem gemaakt van wilgentenen gaan ze op pad door de 100-jarige boomgaard, waar de uilen op jacht zijn en de vleermuizen langs scheren. De spinnen geven deze avond licht om de weg te wijzen. Lukt het om Jack bang te maken en voor eeuwig weg te jagen, zodat met een gerust hart afgesloten kan worden met heerlijke marshmallows bij een kampvuur?

Programma

Het Halloweenfeest op De Peerdegaerdt is verdeeld in twee leeftijdscategorieën. Kinderen van 4 tot 10 jaar oud starten om 17.30 uur en eindigen om 19.30 uur. Jongeren vanaf 11 jaar oud starten om 19.30 uur. Het programma is aangepast op de leeftijd van de kinderen zodat iedereen met plezier een spannende avond kan beleven. Deelname kost 10 euro voor de kinderen, ouders die willen blijven krijgen een gruwelijk heerlijke perenprosecco aangeboden of huiveringwekkend hete chocolademelk voor 5 euro per persoon. Het komen in een Halloweenkostuum is niet verplicht, maar wel ontzettend leuk! Daarom wordt het origineelste kostuum beloond met een prijs.

Meedoen en aanmelden

Ook enthousiast geworden en lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze spannende avond? Meld je dan aan voor het te laat is via [email protected] of bel 06 835 72 225. Neem voor het maken van de lantaarns een gebruikte en leeg pakken sap of melk mee en stem de kleding af op het buiten zijn. Meer informatie staat op www.peerdegaerdt.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.