Provincie Zuid-Holland neemt definitief de regie over in fusieperikelen Hoeksche Waard.

0
779

Logo Commissie HW okHOEKSCHE WAARD – De provincie Zuid-Holland gaat een fusie-procedure voor de Hoekse Waard starten. Deze zogenaamde Ahri-procedure ( Wet Algemene regels herindeling. ) wordt gebruikt om vanuit het provinciehuis een mogelijke fusie tussen gemeenten in de Hoeksche Waard vorm te geven. Dit deelde Gedeputeerde Van der Sande van de Provincie Zuid Holland mee tijdens de mogelijke laatste avond van de stuurgroep Bestuurlijke Toekomst Hoeksche Waard op woensdag 6 januari 2016.

Namens alle 24 fractievoorzitters, die op 17 december jl. vóór herindeling hadden gekozen, werd de gedeputeerde na afloop door Arnold de Man (fractievoorzitter VVD-Strijen) een brief overhandigd waarin hem wordt verzocht om op zo kort mogelijke termijn de Arhi-procedure te starten voor de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard, met als uitgangspunt één te vormen gemeente per streefdatum januari 2018 doch uiterlijk 2019.

Verslag RTV Rijnmond die bij deze avond op woensdag 6 januari in Oud-Beijerland aanwezig was.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.