Open archief met thema de Watersnood van 1953 bij de Historische Vereniging ‘s-Gravendeel

568

1602‘s-Gravendeel – De ’s-Gravendeelse Historische Vereniging houdt weer open huis. Het verenigingslokaal is voor iedereen die van geschiedenis houdt gratis te bezoeken op zaterdagmorgen 6 februari van half tien tot twaalf uur.

Het thema van de doorlopende fotopresentatie, deze ochtend is ‘’s-Gravendeel en de ramp van 1953’. Dit keer worden er foto’s vertoond uit de collectie van P.J. Aardoom/H. Middelhoek.

Behalve kijken naar de interessante oude foto’s over dit onderwerp is iedereen ook welkom om vragen te stellen over zijn of haar voorouders, straten, gebouwen, vlas, oorlog of watersnood. Over alle onderwerpen heeft de historische vereniging wel een verzameling aangelegd. Tienduizenden foto’s zijn digitaal te bekijken en afdrukken kunnen besteld worden. De vereniging woont in bij de bibliotheek aan de Smidsweg 42.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.