Sterk optreden maar toch geen punten voor Waterpolo heren ZVS ‘s-Gravendeel in Leiden

0
214

waterpolo-0051LEIDEN – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 9 januari 2016 de elfde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond tijdens de eerste competitieronde na de winterstop een treffen De Zijl Zwemsport 5 in zwembad De Zijl te Leiden. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Daan de Zeeuw, Rob van der Bijl en Arie Molendijk konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er twee wisselspelers beschikbaar.

Beide ploegen troffen elkaar al eerder in de competitie. De ’s-Gravendelers, op dat moment zevende op de ranglijst, verloren in eigen bad destijds nipt met slechts één doelpunt verschil (5-6). Ook vandaag bleken beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd te zijn. Met de ervaring van de eerste wedstrijd wist coach Cees van Helfteren dat hij vandaag voor aanvallend spel moest kiezen.

De Zijl, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer vier uit de competitie, opende al in een vroeg stadium de score. Niet veel later scoorden zij hun tweede treffer. In de laatste minuut wist ZVS zich knap te hervinden en trof binnen een minuut tweemaal doel waardoor zij weer op gelijke hoogte wisten te komen. Robert van Son en Wessel Boersma scoorden beiden uit een manmeer. Op twee seconden voor het eerste rustsignaal schoot de thuisploeg voor de derde keer raak.

Het hoogstaand spelniveau kreeg werd in de tweede periode voortgezet. Een vroege goal van De Zijl bracht hen al snel op 4-2. De ’s-Gravendelers roken hun kansen en gingen op jacht naar aansluitingstreffers. Via doelpunten van Robert van Son (manmeer) en Dennis Brobbel stond op twee seconden voor de periodewissel de stand gelijk op 4-4.

In navolging van de voorgaande periodes werd ook in het derde kwart binnen een minuut het eerste doelpunt door de thuisploeg gescoord. De Seuters bleven jagen op de gelijkmaker en deze volgde al snel via een afstandschot van Patrick van Haarlem. Uiteindelijk zou de Leidse formatie nog tweemaal trefzeker zijn. ZVS kreeg diverse kansen maar slaagde er niet in deze te verzilveren. Ook een manmeer kon dit keer niet worden omgezet in een doelpunt.

Met 7-5 in het voordeel van de thuisploeg startten de beide ploegen aan de laatste periode. Ondanks het minimale verschil van twee doelpunten waren de kansen voor de ’s-Gravendelers zeker niet verkeken. Helaas kon de kans op een vroege aansluiting via een manmeer niet omgezet worden in een doelpunt. Het lukte de thuisploeg daarentegen wel om ZVS-keeper Martijn Stolk te passeren. Met nog iets minder dan twee minuten op de klok rekenden zij hun achtste treffer aan. Voor ZVS leek hiermee de hoop op de overwinning te zijn vervlogen. Uiteindelijk bleek De Zijl letterlijk over de langste adem te beschikken. In het slotakkoord wist ZVS nog wel eenmaal te scoren via Dennis Brobbel maar het bleek niet genoeg om de punten mee terug naar ’s-Gravendeel te nemen.

  • Eindstand: 8-6
  • Periodestanden: 3-2, 1-2, 3-1, 1-1

Doelpuntenmakers: Robert van Son en Dennis Brobbel (ieder 2x), Wessel Boersma en Patrick van Haarlem (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 16 januari 2016 tegen AZC 5. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad Aquarijn te Alphen aan den Rijn en begint om 18.20 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.